Sateinen ja viileä sää suosii pionitarhuria. Pionin kukkien värit kehittyvät hyvin ja kukinta jatkuu tavallista pitempään. Kerrottukukkaiset lajikkeet on pitänyt tukea, sillä suureen, kerrottuun kukkaan voi sadesäällä kertyä litrankin verran vettä, eivätkä pionin varret jaksa kannatella sellaista painoa.

”Coral Charm” on loistelias uusi pionilajike, joka on juuri nyt parhaassa kukassaan. Sen suuret puolikerrannaiset kukat säilyttävät hallitun, kuppimaisen muotonsa koko kukinnan ajan, ja kukan väri on vastustamaton. Niin kuin nimikin antaa ymmärtää, kukan punaisessa on korallin hehkua, lämmintä punaista. Päivien kuluessa kukka kasvaa kokoa ja punainen haalistuu niin, että väri alkaa muistuttaa 50-luvun kellerviä, haalistuneita värivalokuvia, ja lopulta kukka on vaalean keltainen, melkein valkea.

Väriyhdistelmä on hauska, kun kukkia on samaan aikaan monen ikäisiä; ensimmäiset kukat ovat jo haalistuneita ja uudet kukat avautuvat voimakkaan korallinpunaisina.

Lämmin punainen on harvinainen pioneissa, ja ”Coral Charmiin” se on saatu käyttämällä risteytyksissä turkinpionia, P. peregrinaa. Kuvan keskellä on vertailun vuoksi turkinpionin puutarhalajike ”Sunshine” (pikkuinen kukka valokuvaajan kädessä), sen ympärillä on ”Coral Charmin” kukkia. Coral Charmin elinvoima ja suuri koko ovat alkuisin kiinanpionin, P. lactifloran puutarhamuodoilta

Jaa artikkeli