Kotimainen mansikkasato alkoi kypsyä harson alta Lounais-Suomessa jo touko-kesäkuun vaihteessa. Ensimmäisiä harsomarjoja on poimittu tällä viikolla jo Suonenjoellakin. – Yökylmät pitävät marjojen kypsymisen kurissa. Yö- ja päivälämpötilojen ero antaa mansikoihin ainutlaatuisen hyvän aromin, sanoo Tapio Rautiainen Pakkasmarja Oy:stä Suonenjoelta.

Rautiaisen mukaan Pakkasmarja on myynyt tällä viikolla päivittäin 1000 – 1500 kiloa, kaikki rasioihin pakattuna.

– Juhannuksen jälkeen määrät kasvavat. Peltomarja tulee mukaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Kun sato on suurimmillaan, otamme vastaan mansikkaa 20 – 30 tonnia päivässä.

Rautiainen on tyytyväinen siihen, että mansikan kypsyminen eri alueiden välillä on tänä vuonna porrastettua. – Suonenjoen ero Lounais-Suomeen on kaksi viikkoa ja Kaakkois-Suomen Virojoen seutuun viikko. Vaikka alkuun näytti, että tästä tulee aikainen vuosi, on kypsyminen ollut rauhallista, sillä yökylmät ovat pitäneet kypsymisen kurissa.

Pakkasmarja luottaa myös pakastemarjoissaan jamarjasoseissaan suomalaisuuteen. Yritys on perustettu vuonna 1982, ja senomistajina on 80 suomalaista marjanviljelijää.

– Suomalainen raaka-aine on meille elinehto, asiakkaat haluavat nimenomaanvaloisten kesäöiden synnyttämää makua, jota ei voi jäljitellä. Joutsenlippuon painettu tuotteisiimme yhtä suurella kuin oma liikemerkkimme. Haluamme,että asiakas näkee kerralla, että kyseessä on suomalainen marja, jonkamakuun ja laatuun voi luottaa, toteaa toimitusjohtaja Tapio Rautiainen.

Jaa artikkeli