Espoossa sijaitseva Marketanpuisto tarjoaa paitsi upean ulkoilupaikan kasveista ja vihreästä ympäristöstä kiinnostuneille, myös runsaasti ideoita pihan rakentajille ja kunnostajille. Suomen suurimmassa, peräti seitsenhehtaarisessa näyttelypuistossa on pysyvästi esillä yli sadan yrityksen osastot, joiden kasvivalinnoista, rakenteista ja kalusteista voi ottaa mallia ja noukkia parhaat oivallukset oman pihan kasvien, puun, kiven, valon ja kalusteiden käyttöön.

Puistoympäristössä näkee myös, miten eri ratkaisut kestävät ajan hammasta ja pohjolan vaihtelevia säitä.

Puutarhaneuvontapiste avattu

Marketanpuistossa on toukokuun alussa avattu neuvontapiste, joka tarjoaa maksutonta puutarhaneuvontaa puistossa kävijöille. Neuvontapiste on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-18. Kävijöiden puutarhapulmia ratkoo puutarhuri Hannele Virkkunen, joka myös vetää ennakkoon tilattuja maksullisia opastuskierroksia puistossa.

Näppärästi Kehä III:n varrelle sijoittuvaan Marketanpuistoon on vapaa pääsy. Puiston alueella on lounaskahvila ja puutarhamyymälä. Puiston läheisyydestä löytyy myös kivimyymälä.

Lapsille Marketanpuisossa on paljon puuhaa, sillä esillä on runsaasti eri valmistajien leikkivälineitä. Laajat nurmikentät pikkupuiden katveessa kutsuvat myös piknikille.

Kesäkuussa puutarhamarkkinat

Kesäkuussa Marketanpuistossa järjestetään puutarhaharrastajille suunnatut Puutarhamarkkinat yhdessä ruotsinkielisen puutarhurikoulun Trädgårdsmarknad-tapahtuman kanssa. Markkinat pidetään lauantaina 9. päivä kesäkuuta kello 10-15. Tapahtuma on ilmainen. Pysäköintimaksu on 2 euroa.

Marketanpuisto sijaitsee Kehä III:n vieressä Röylän liittymän kohdalla. Puiston osoite on Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo. Ajo-ohjeet ja liikenneyhteydet löytyvät puiston nettisivuilta www.marketanpuisto.fi. Puistoa pitää yllä Marketanpuiston ystävät ry.

Jaa artikkeli