Pitkästä aikaa tuli lähdettyä puutarhamessuille. Ensimmäisellä kierroksella piti olla todella lujana ja kasvattaa luonnetta, sillä kaikkea olisi tehnyt mieli. Oli kunnollisia kastelukannuja, monenlaisia ruukkuja ja kimalaisia kätevissä pikku pöntöissään. Oli oikein sanottava ääneen itselleen, että omassa kotona on kimalaisia paljon, oikein paljon. Ja millä olisi sen kaiken sitten kuljettanut kotiin, mitä mieli teki.

Onneksi työ kutsui, seisoimme neljä päivää Oma Piha -lehden messuosastolla, esittelimme lehteä ja tapasimme vanhoja ja uusia lukijoita. Kuvassa Jouko Tikkanen (oik.) ja Rea Peltola (vas.) odottavat Kevätpuutarhamessujen alkua 19.4.2007 Helsingin Messukeskuksessa. Rea ja minä esittelimme uutta Pionit -kirjaamme ja jaoimme omistuskirjoituksia, jos joku sellaisen halusi.

Paljon tuttuja oli paikalla, Ruususeuran osastolla oli aina pätevä miehitys antamassa neuvoja ruusujen kasvatukseen, paikalla oli myös Hyötykasviyhdistys, Maatiainen ja monet muut puutarhaseurat. Anssi Krannila Hirvensalmelta (kuvassa) antoi omenapuiden varttamisnäytöksiä, Börje Fri opasti kärhöasioissa Sofianlehdon Puutarhan osastolla ja Uusi-Hongot olivat varanneet suuren osaston pionien myyntiä varten, ja aikamoinen kuhinahan myyntitiskin edessä kävikin.

Messuhallin keskuskoristeluun oli taas urhattu sekä aikaa että vaivaa. Pyöreää puukantta ympäröivät suuret kohopenkit, jotka oli istutettu täyteen sävy sävyyn soinnutettuja tulppaaneja ja muita kauteen sopivia kasveja. Lepotaukoja varten oli penkkejä ja roskakoritkin, jos eväspapereista piti päästä eroon. Tuollainen suuri lepoalue hyörinän keskellä on tosiaan tarpeen, kun ensin on silmät tapillaan kierrellyt muutaman tunnin osastoja etuperin ja takaperin.

Se, mihin minun silmäni eivät Messukeskuksessa koskaan totu, on valaistus. Minä en näe siellä oikein mitään, tai ainakin tuntuu siltä, ettei näe! Yleisvalaistus on ain vain heikko, ja mitä mahtavat olla ne kohdevalot, joitten tarkoitus on kai nostaa tärkeitä asioita esiin. Olenko minä joku sokea lepakko, vai haittaako valaistus tai sen puute jotakuta muutakin?

Jaa artikkeli