Ulkogrillauksen suosion kasvu on jo muutaman vuodenajan näkynyt laadukkaiden ja monipuolisten kaasugrillien kysyntänä.Kaasugrilli onkin ruuanlaittajan oiva apuväline, sillä nestekaasu sopiiruuanlaittoon erittäin hyvin. Se on fossiilisista polttoaineistaympäristöystävällisin ja sen palamisesta syntyy lähinnä vainhiilidioksidia ja vettä, eikä se anna sivumakua ruokiin. Nestekaasunkäyttö on myös turvallista. Sen kuljetuksessa, säilytyksessä jakäytössä on kuitenkin muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä.

Ulkokäyttöön tarkoitettuja kaasugrillejä ei saa käyttää sisätiloissa, vaikka sataisi kuinka. Silloin on turvauduttava keitettyihin perunoihin ja silliin, tai käytettävä sisäkäyttöön tarkoitettua kaasuhellaa.

Nestekaasupulloja – niin täysiä kuin tyhjiäkin – säilytetään pystyasennossa. Kaasugrilliä käytettäessä kaasupullon paikka on joko grillin takana taivieressä, mutta ei koskaan grillin alla! Kun grillaaminen on lopetettu,voi pulloa säilyttää grillin alatasolla paineensäädin irrotettuna.

Kotona nestekaasua voi säilyttää sisätiloissa, autotallissa,ulkovarastossa tai vastaavissa tiloissa kussakin enintään 25 kiloa. Sensijaan kellariin tai vintille kaasupulloa ei saa varastoida lainkaan.

Kaasulaitteet kannattaa kuntotarkastaa vuosittain. Nestekaasuletkussa ei saa olla haavaumia.
– Talvilämpimässämökissä kaasuletku voi olla 15 vuodenkin jälkeen vielä moitteettomassakunnossa, kun taas tuulisessa ja suolaisessa ilmassa letku kestää ehkävain noin viisi vuotta, Tehokaasu Oy:n markkinointipäällikkö Veijo Kokkoneuvoo.

Jaa artikkeli