Monta kertaa sitä ei tule edes ajatelleeksi, että kukat on tullut istutettua kohopenkkiin. Sen kerran kun sen muistaa, se on ollut pientä harminpoikasta, kun helteillä yrittää kastella kukkapenkkiä. Vesi valuu helminä mullan kuivaa pintaa, pois kukkapenkistä ja käytävälle!

Tällaisena sekaisena talvena kohopenkin hyöty tulee hyvin näkyviin. Vesisateet ja pikku pakkaset ovat jäädyttäneet maan pinnan niin, että uusi vesi ei enää imeydy maahan. Tervetullut lumisade kääntyy vähitellen taas päivästä toiseen jatkuvaksi vesisateeksi.Näyttää siltä, että lumi pitää pintansa, mutta lumen alla vaeltelee jo selvää vettä. Kun sitten kulkee kukkapenkkien välistä, vesi lilluu käytävällä niin, että talvikengissä ei enää pääse liikkumaan, vaan on kaivettava kumisaappaat esiin. Apua! Jos tämä viisi senttiä vetistä lumisohjoa olisi perennapenkissä ja jäätyisi, kasvit olisivat lujilla.

No, nyt ei ole mitään hätää, liika vesi tuhkuu lumen läpi pois kohopenkistä ja käytävälle, missä siitä ei ole sen suurempaa haittaa.

Jaa artikkeli