Marraskuun aikana Bulevardille, Ekbergin kortteliin avattiin uusi liike, joka edustaa hienosti suomalaista muotoilua. Amforan luoja Päivi Rintaniemi suunnittelee itse keramiikkaesineet, tekstiilit syntyvät Susanna Beloffin ja Jaana Wollin käsissä. Tarjolla on astioita, koriste-esineitä ja kodintekstiilejä.

Amforan taival alkoi Seinäjoelta, jossa sijaitsee ensimmäinen Amfora Shop. Rintaniemi teki pitkään taidetta, uniikkikappaleita, mutta käyttöastioiden haaste kutkutti.

– Keramiikka sopii erinomaisesti puutarhaan. Esimerkiksi nämä pikarit pysyvät paksun ja painavan jalkansa ansiosta oikein hyvin pystyssä, eivätkä kaadu kuten monet heppoisemmat lasit. Keramiikan volyymi on raskaampi kuin lasin.

Astiat on suunniteltu niin, että ne voidaan latoa lautasen tai alustan päälle ja ottaa mukaan pihalle tai parvekkeelle yhdellä kerralla. Lautaset eivät ole pyöreitä vaan hieman kolmiomaisia, jolloin niiden päälle mahtuu monta kippoa ja kuppia. Muoto säästää tilaa kaapissakin.

– Mieheni on koneinsinööri, joten olemme voineet kehittää huipputekniikan eri muotoisten astioiden ja esineiden valmistukseen.

Rintaniemi ottaa käteensä neliön mallisen lautasen.
– Tämä on vuodenaikakehys. Ajatuksena on luonnon tuominen sisään: marjoja syksyllä, käpyjä talvella, kukkia.. Tässä ne ovat esillä kauniisti kehystettyinä.

Jaa artikkeli