Omenoilla herkutellaan, mutta voi niillä koristellakin. Kauniit koristeomenapuut viimeistelevät pihan. Lisäksi ne ovat sopivan pieniä puita moneen sellaiseen tontin kulmaan, mihin suuremmat puut eivät mahdu. Uudet omakotitontit ovat usein sellaisia, että talon ja tontin rajan väliin jää vain muutama metri.

Kapea tontin suikale jää turhan tylsäksi, jos siinä on vain nurmea talon seinän ja aidan välissä. Pari pientä puuta elävöittävät ja rajaavat tonttia. Ne suojaavat taloa luoden näköesteen viereiseltä tieltä tai naapuripihalta. Talvella, kun valoa kaivataan, omenapuissa ei ole lehtiä varjostamassa.

Koristeomenapuun kauniin valkoiset, keltaiset tai punaiset kukat ihastuttavat keväällä. Syksyllä pienet hedelmät hehkuvat punaisen ja keltaisen väreissä. Pieniä, koristeellisia omenoita voi käyttää kransseissa ja kukkakimpuissa koristeena.

’Luuna’ on upea lajike, jolla on punaiset kukat ja pienet, sisältäkin punaiset omenat. Nyt sitä kannattaa kysellä taimitarhoista. Alkusyksy on mitä parhain aika istuttaa koristeomenapuu.

Jaa artikkeli