Kristiina Elstelän glamour säkenöi estradilla ja parketilla. Kesäisin hän vetäytyy mökille, ryytimaan rauhaan. Sieltä nousee pieniä, nostalgisia tuokiokuvia.

Oma Piha –lehden juuri ilmestyneessä numerossa Kristiina Elstelä kertoo, että lapsuuden puutarhamuistot vievät Vampulaan, Meeri-tädin luo. Herukoita kasvoi pihalla runsaasti, oli kanoja ja hevonen. Kasvihuoneen tomaatit kiehtoivat pikku-Kristiinaa. – Varroin ja varroin ensimmäistä kypsyvää tomaattia – saisiko sen jo syödä?

Kristiinan ensimmäinen oma puutarha oli Kuopiossa 1970 –luvulla. Taloa etsiessä mielessä oli mummola Savonlinnassa, pitkä hirsitalo. – Ajattelin, että kun tämä Kuopio on pieni kaupunki, ehkä täältä löytyisi sellainen puutalo, Kristiina muistelee. – Mummi oli syntyjään kuopiolainen, rännikadulta kotoisin. Mietin, että jospa juureni ovat täällä.

Sopiva vanha hirsitalo löytyi. – Kun ilmoitin Meeri-tädille ostaneeni puutalo-osuuden, tuli vastaus: ”Hyvä kun ostit. Maa ei petä.” Niin se taitaa olla, tavara saattaa menettää arvonsa, vaan ei maa, pohtii Kristiina.

Lue lisää Oma Piha –lehdestä… Tilaa Oma Piha –lehti, katso tarjous!

Jaa artikkeli