Toukokuun 19.-22. päivinä järjestetään kuudennet Pohjois-Suomen Erämessut. Samanaikaisesti erämessujen kanssa järjestetään uusi tapahtuma; Kesäpiha 2005-Puutarhamessut. Se on samalla alueella ulko-osastoina Ouluhallin ja Raksilan uimahallin välissä olevalla viheralueella. Erämessuille odotetaan 50.000 vierailijaa.

Kesäpiha-messuilla on osanottajia kotimaan lisäksi Hollannista ja Ruotsista. Tuoteryhmiä ovat kaikki puutarhan ja pihan kasvit, puut, pensaat, perennat, kesäkukat, hyötykasvit, lannoitteet, kasvualustat, piharakenteet ja -kalusteet, puutarhakoneet, neuvonta, suunnittelu ja koulutus.

Tapahtumassa on myyntiä. Toukokuun lopulla ei enää ole maassa routaa, joten istuttaa voi puita ja pensaita, perennoja, laittaa nurmikon, hyötykasveista voi esimerkiksi porkkanan jo kylvää ja muitakin kestävämpiä. Näistä varmasti saa hyvät neuvot .

Yhdistetyllä messulla on synergiaa. Näyttelyn aktiivihallissa tarjotaan monenlaista tietämystä eri aloilta. Luentoja ja neuvonta on luvassa eri aloilta. Myös pihojen suunnittelupalvelua on messuilla.

. Yleisö pääsee Kesäpiha 2005 näyttelyyn samalla lipulla kuin Erämessuihin. Päivälipun hinta on 10 euroa, lapsilta 5 euroa.

Jaa artikkeli