Nutriforte on tuonut puutarha-ammattilaisten käyttämän perliitin nyt harrastelijoiden käyttöön.Osmo Pulkinen Nurtrifortesta kertoo, että tuotetta on käytetty ja käytetään edelleen ammattiviljelyn moninaisiin tarkoituksiin.

– Nyt sen käyttö tulee yleistymään myös kuluttajien keskuudessa, kun nyt on saatu kuluttajille sopiva pakkauskoko markkinoille eli 50 litran säkki,jonka painokaan ei rajoita käyttöä, sillä säkki painaa vain viisi kiloa.

Perliitti valmistetaan laavakivestä noin 1000 °C:ssa popcornin tavoin. Laavakivi laajenee 10 – 20 kertaiseksi ja siitä muodostuu halkaisijaltaan 0 – 6 mm:n rakeita. Ne ovat erittäin huokoisia ja niillä on suuri pinta-ala. Perliitti on steriili tuote, joka mm. parantaa kasvualustan ilmavuutta, luo vahvan juuriston, säilyttää rakenteensa vuosia, estää maan paakkuuntumisen, parantaa veden imeytymistä ja luovuttaa sitä kasveille vähitellen.

– Perliitin käyttöalueista ovat kasvatus- ja maanparannuskäyttö tutuimpia, mutta varsin suuret käyttömahdollisuudet ovat sekä kompostoinnissa ja ulkokäymäläkäytössä, joissa sillä on monia etuja kilpaileviin tuotteisiin nähden, kertoo Pulkkinen

– Perliitti vähentää myös hajuja komposti – ja ulko-WC-käytössä. Kompostikäytössä perliittiä lisätään kerroksittain noin neljäsosa jätteen määrään nähden ja WC:n kuivikekäytössä sitä käytetään kuten muitakin kuivikkeita, kertoo Osmo Pulkkinen Nutriforte Oy:stä.

Jaa artikkeli