Tampereen Puutarhamessuilla nähtiin herkullisia puitteita kesän juhliin. Kesäjuhlien järjestäminen ei aina tule mieleen, mutta nyt osui inspiraatio kohdalle. Kauniit kattaukset loihtivat tunnelman pitkiin pöytiin.

Juhannusjuhlien kattauksen suunnittelivat ja järjestivät Ahlmanin ammattiopiston floristi- ja puutarhuriopiskelijat. Messujen oivallinen ajoitus viikkoa ennen vappua toimi hyvin kimmokkeena juhlamielen viritykseen. Aurinkoinen sää käänsi ajatukset kohti väistämättä saapuvaa kesää. Kohta se tulee! Valmistautukaamme!

Edelliskesien hittiväri limenvihreä jatkaa edelleen kattauksissa, muttei enää oranssiin yhdistettynä. Se on menneiden kesien värimaailmaa. Nyt lime yhdistetään vahvaan ruohonvihreään ja raikkaaseen valkoiseen.

Jos kattaus kaipaa toista väriä vihreän lisäksi, kannattaa kokeilla ripausta violettia esimerkiksi kukkakimpuissa, valkoisen seassa. Violetti saa olla tummaa purppuraa, vaaleanpunaisen ja limen yhdistelmä alkaa nimittäin jo haukotuttaa. Aina kannattaa kokeilla uusia, omia väriyhdistelmiä – ei niitä samoja, mitä kaikissa sisustusliikkeissä näkee.

Kesän kauneimmat pöytäkukat tulevat suoraan puutarhasta. Pionit, hortensiat ja syreenit sulostuttavat raikkaudellaan pellavaliinaan verhotun pöydän keskellä. Juhlat voivat alkaa.

Jaa artikkeli