Monipuolisesti rakennusalalla toimivan, Lemminkäinen Oyj:n Rakennusmateriaaliryhmään kuuluva Betonituoteyksikkö on yhtiöitetty osakeyhtiöksi. Uusi nimi on Lemminkäinen Betonituote Oy. Se palvelee piha- ja viherympäristörakentamista. Samassa yhteydessä myös Kattoyksikkö yhtiöitettiin Lemminkäinen Katto Oy:ksi. Uusien yritysten liiketoiminta alkaa 1.1.2006.

Lemminkäinen Betonituote Oy:n tarjontaan kuuluvat piha- ja viherrakentajien keskuudessa suositut, betonista ja luonnonkivistä valmistetut Formento-ympäristötuotteet. Lisäksi yritys valmistaa Elemento-porraselementtejä ja mosaiikkibetonituotteita

Formento-tuoteperheeseen kuuluvat mm. päällystekivet ja -laatat, reunakivet, muurit ja muurikivet, vesikourut ja -kupit sekä kourulaatat. Saatavilla on myös ulkokalusteita ja -portaita, kevytsoraharkkoja sekä rullalautailuramppeja. Yritys tarjoaa kattavaa suunnittelu- ja urakointipalvelua. Omatoimiselle rakentajalle on tarjolla asennus- ja työohjeita.

Lemminkäinen Katto Oy:n liiketoimintaan kuuluvat katto- ja vedeneristystöitä urakoiva Laatukatto-palvelu sekä korkealuokkaisten Kerabit-kattotuotteiden valmistus ja myynti.

Yhtiöittäminen ei vaikuta organisaatioiden rakenteisiin eikä henkilöstön työsuhteisiin. Se ei myöskään aiheuta henkilövaihdoksia liiketoimintojen johdossa.

Jaa artikkeli