Kotimaiset Kasvikset ry on myöntänyt Vuoden Porkkanan Maa- ja kotitalousnaisille pitkäjänteisestä työstä kasvisten kulutuksen lisäämiseksi.

Valtakunnallinen neuvontajärjestö Maa- ja kotitalousnaiset, sen piirikeskukset ja yli 70 ammattineuvojaa ovat ansiokkaasti edistäneet ravitsemussuositusten omaksumista jo vuosien ajan, sanotaan palkinnon perusteluissa. Luennoilla ja kursseilla on annettu käytännön apua ja vinkkejä kasvisten käyttöön. Lisäksi Maa- ja kotitalousnaisten toimittamassa Koti-lehdessä kasvikset ovat olleet esillä näkyvästi.

Viime vuonna maa- ja kotitalousnaisten teemana olivat marjat, ja Sentit peliin -kampanjassa järjestö kannustaa terveellisiin elämäntapoihin, joihin kasvisten syönti kuuluu oleellisena osana.

Vuoden Porkkana myönnetään vuosittain henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on tehnyt ansiokasta työtä kasvisten käytön lisäämiseksi ja monipuolistamiseksi. Vuoden Porkkana jaettiin nyt kuudennen kerran. Vuoden Porkkana 2006 on keraamikko Jaana Sarpaniemen suunnittelema, porkkanaa kuvaava tarjoiluvati. (Finfood)

[

Jaa artikkeli