Pihakilpailussa on tehty alueellinen esikarsinta kesäkuun aikana. Jatkoon päässeet pihat on valittu heinäkuun alussa ilmoittautumiskirjeiden ja osallistujien toimittamien valokuvien perusteella. Kilpailun seuraavassa vaiheessa raadin jäsenet käyvät tutustumassa jatkoon päässeisiin pihoihin. Lähes sadan ilmoittautuneen pihan joukosta on valittu tutustuttavaksi 28 pihaa eri puolilta Suomea.

Sekä jatkoon pääsystä että tällä kertaa kilpailusta karsiutumisesta ilmoitetaan pihojen omistajille henkilökohtaisesti joko kirjeitse tai puhelimitse heinäkuun aikana.

Koko Suomi hyvin edustettuna

Maakuntarajat osoittautuivat kilpailun edetessä liian pieniksi, joten alueellisesti etsitään läänien parhaita pihoja. – Mukana on pihoja tasapuolisesti ympäri Suomen, iloitsee päätoimittaja Jouko Tikkanen. – Lapin läänistä on jatkossa mukana neljä pihaa, Oulun läänistä samoin neljä, Itä-Suomen läänistä viisi pihaa, laajasta Länsi-Suomen läänistä kymmenen ja Etelä-Suomen läänistä viisi kilpailupihaa.

Heinäkuun lopussa selviävät läänien parhaat

Heinäkuun aikana kilpailupihoilla suoritettavista vierailuista tiedotetaan pihan omistajalle etukäteen, ja niiden ajankohta sovitaan pihakohtaisesti. Alueellisen kilpailun tulokset julkistetaan torstaina 28.7. Maakunnan voittajapihat jatkavat valtakunnalliseen kilpailuun, jossa ratkeaa, kenellä on Suomen Paras Piha 2005. Voittajapiha julkistetaan lokakuussa.

– Kilpailuun on osallistunut kauniita pihoja lähtien siirtolapuutarhapihasta maalaistalon pihapiiriin ja pieneen rivitalopihaan – tuntuukin hurjalta karsia näistä jäljelle vain se ns. kaikkein paras. Minusta kun kaikissa pihoissa on puolensa ja kaikissa niissä on voittaja-ainesta, tuumaa tiedottaja Maija Sinisalo.

Pihakilpailun yhteydenotot:

tiedottaja Maija Sinisalo p. 09 856 19 321, maija.sinisalo@omapiha.info

Jaa artikkeli