Tuoksuvien hyasinttien myötä Oma Pihan toimitus toivottaa kaikille lukijoille hyvää joulua! Uudet pihapuuhat odottavat taas uuden vuoden puolella! Viherpeukaloita kiinnostavia uutisia toimitetaan www-sivuille totuttuun tapaan myös ensi vuonna ja kevään ensimmäinen, entistä laajempi Oma Piha-lehti ilmestyy koteihin ja kauppoihin maaliskuussa.

Hyasintit on vihdoin hyödetty kukkaan ja on aika hiljentyä joulun viettoon. Sipulipakkaus täytti sille asetetut odotukset lähes täydellisesti, sillä kuluneen viikon on toimituksessa saatu nauttia hyasintin tuoksusta.

Samaan aikaan juurtumaan laitetut sipulit kehittyivät hieman eri tahtiin ja niinpä valkokukkainen hyasintti on parhaillaan täydessä kukassa, kun sinisessä kukinnossa nuput ovat vasta avautumassa. Vesilaseissa hyödettävien sipulien vedenkulutusta on ollut helppo seurata. Kukkien avauduttua se on selvästi kasvanut.

Ajoittainen tilkka vettä ja viileä yösäilö säilyttävät hyasintit kauniina pitkään. Hyvällä onnella hyasintin lehtien joukosta putkahtaa pääkukinnon lakastuttua esille toinen, hento kukkavana. Jos haluaa kokeilla onneaan, voi hyasintteja kastella ja pitää valossa, kunnes lehdetkin ovat lakastuneet ja istuttaa sipulit sen jälkeen ulos kukkapenkkiin. Suojaisella paikalla ne saattavat talvehtia, jolloin tutut, joskin ehkä hieman vaatimattomamman kokoiset kukat avautuvat samaan aikaan tulppaanien ja syreenien kukkien kanssa.

Joulun jälkeen toimituksessa alkaa kiivas kevään valmistelu. Ensi vuonna lukijoita ilahdutetaan entistä tuhdimmilla ja laadukkaammilla lukupaketeilla. Kuluneen vuoden tapaan Oma Piha ilmestyy silloin, kun neuvoja ja ideoita eniten kaipaa. Neljästä numerosta ensimmäinen ilmestyy maaliskuussa. Päiväkirjassa ja nettiartikkeleissa ajankohtaisia aiheita ja pihatrendejä seurataan toki jatkuvasti.

Jaa artikkeli