Puutarhaan, kodin rakentamiseen ja sisustamiseen erikoistunut BAUHAUS avasi perjantaina 10. joulukuuta Pirkkalassa ketjun Pohjoismaiden suurimman tavaratalon. Tampereen myymälän erikoisuutena on 5.000 neliön Puutarhamaailma. Tavaratalon kokonaispinta-ala on peräti 18.500 neliötä.

Tampereen talousalueella noin 100.000 kuluttajaa palvelevan tavaratalon avasivat Suomen BAUHAUSin toimitusjohtaja Marina Vahtola, Pirkkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Antero Saksala ja Tampereen tavaratalojohtaja Visa Vainiola. Tampereelle avattu liike on Suomeen avatuista myymälöistä kolmas.

Suomen ensimmäinen BAUHAUS avattiin Vantaalle vuonna 2001. Sen jälkeen tavarataloja on tullut Turkuun (Raisio) vuonna 2003 ja nyt Tampereelle (Pirkkala). Tampereen tavaratalo työllistää 120 työntekijää, yhteensä BAUHAUS työllistää Suomessa noin 400 työntekijää. Ketju toimii kymmenessä Euroopan maassa ja kaikkiaan tavarataloja on vajaat 190.

Marina Vahtolan mukaan BAUHAUS-ketjun tavoitteena on laajentua kattamaan koko Suomi. Suunnitteilla on useita uusia myymälöitä ja seuraavaksi avataan pääkaupunkiseudulle toinen tavaratalo. BAUHAUSin tuotevalikoimaan kuuluu 100.000 tuotetta, joista noin puolet on suomalaisia, puolet muualta Euroopasta.

Täyden palvelun tavaratalo

BAUHAUSin tavoitteena on nousta markkinajohtajaksi niillä paikkakunnilla, joilla se toimii. Tavaratalot ovat tunnettuja näyttävästä mainonnastaan ja aktiivisesta hintapolitiikastaan, jolla ne pyrkivät tarjoamaan kilpailijoitaan edullisempia tuotteita. Palvelussa panostetaan asiakaslähtöisyyteen. Niinpä esimerkiksi Tampereen tavaratalossa tavaroiden lastauskin sujuu talvirakentajalle mukavasti Drive in -sisätiloissa.

Alkuaan saksalainen tavarataloketju perustettiin 1960. BAUHAUSsista kerrotaan, että ensi vuoden aikana avataan 19 uutta myymälää. Uusimpina maina mukaan tulevat Sveitsi ja Venäjä. BAUHAUSin idea on olla erikoistunut tavaratalo, joka tarjoaa tuotteiden lisäksi valmiita ratkaisuja ja mallistoja. Alihankkijoina se käyttää paikallisia ammattilaisia. Tavaratalojen palveluvalikoimaan kuuluvat mm. asennus- ja remonttipalvelut, taulujen kehystyspalvelut ja pöytätasojen leikkauspalvelu.

Jaa artikkeli