Toimituksen hyasintit kehittyvät vauhdilla. Kuluneen viikon aikana valkoisesta sipulista kasvoi esiin pullea lehtinysty. Viime viikolla Oma Piha -sivuston palvelimen uudistustöiden vuoksi hyasinttien kasvua ei päästy viime viikolla raportoimaan. Pääasiassa sipulit kasvattavat edelleen juuristoa.

Vielä viime viikolla hyasinttien kärjessä ei näkynyt kasvua, mutta viime päivien aikana valkoisesta sipulista on putkahtanut näkyviin valkoisia lehdenkärkiä. Hyasintit istutettiin syyskuun lopulla, eli yli puolet hyötöjaksosta on jo takana. Sipulit ovat juurtuneet tasaiseen tahtiin. Alussa violetti sipuli juurtui valkoista sipulia tasaisemmin ja nopeammin, mutta nyt molempien hyasinttien juuret viistävät hyötölasin pohjaa.

Lehtien kasvu ei vielä takaa hyvää kukintaa. Sipuleita hyödetään viileässä porraskäytävässä, kunnes lehtien sisällä oleva nuppu on kasvanut selvästi esiin sipulin kauluksesta. Tavallisesti hyötöön kuluu 8-10 viikkoa, minkä jälkeen hyasintit voi nostaa valoon ja lämpöön. Huoneenlämmössä lehdet vihertyvät ja kukka paljastuu esiin suurin piirtein kahdessa viikossa.

Hyasinttilaseihin lisättiin taas hieman vettä. Veden samentumista ei alkuviikkojen jälkeen ole ilmennyt. Juuret ovat puhtaan valkoisia, mutta niiden kärjissä on likaisen näköinen huppu. Likaa juuret eivät kuitenkaan eritä. Tummat huput ovat tieteelliseltä nimeltään juurenhuntuja, ja niiden tehtävänä on suojata tärkeää kasvupistettä juuren kärjessä.

Oma Piha –lehden hyasinttiprojektissa asetettiin tavoitteeksi saada hyasintit kukkaan jouluksi. Seuraavat viikot näyttävät, onko kylmäjakso onnistunut. Aluksi sipulit kasvoivat parvekkeella, jossa lämpötila pääsi laskemaan lähelle nollaa. Nyt hyasintit ovat majailleet porraskäytävässä, jonka lämpötila on noin 12-15 astetta. Otollisin lämpötila sipulihyödöille olisi noin 10 astetta.

Seuraavan kerran sipuleiden kuulumisista raportoidaan jälleen viikon kuluttua.

Jaa artikkeli