Lepaan vuoden tilaviini -kilpailu oli tänä vuonna korkealuokkainen, sillä mitaleita myönnettiin aiempaa enemmän. — Hyvää tasoa kuvaa myös se, että 82 tuotteesta kahdelle myönnettiin kultamitali, totesi kilpailun puheenjohtaja ISTVÁN ZSEMBERY. Kisassa oli mukana 13 kotimaista viinitilaa. Järjestyksessään yhdeksännet kilpailut järjestettiin Lepaa -2004 näyttelyn yhteydessä.

Kultamitalin sai vuoden tilaviiniksi valittu pälkäneläisen Rönnvikin Viinitilan Rönnvik -marjaviini, joka on valmistettu viher- ja valkoherukasta. Toinen kultamitali myönnettiin ilomantsilaisen PeltoHermannin Viinitilan valkoisesta viinimarjoista ja karviaisista valmistetulle Hermannin Kuohuviinille. Lisäksi kilpailussa myönnettiin 10 hopeamitalia, 55 pronssimitalia sekä 12 diplomia.

Kisaa käytiin seitsemässä sarjassa

Tuotteet arvioitiin seitsemässä eri sarjassa: kuivat/puolikuivat valkoiset hedelmäviinit, puolimakeat/makeat valkoiset hedelmäviinit, kuivat/puolikuivat punaiset hedelmäviinit, puolimakeat/makeat hedelmäviinit, jälkiruokaviinit, hiilihappotuoteet ja muut alle 22-til% alkoholituotteet. Arviointimenetelmänä käytettiin +20 pisteen kansainvälistä arviointimenetelmää.

Lepaan vuoden tilaviini -kilpailu järjestettiin osana Kansallinen laatujärjestelmä marja- ja hedelmäpohjaisille alkoholituotteille –hankkeen toimintaa, jossa myös kilpailun raati toimii. Hankkeen päärahoittajana on maa- ja metsätalousministeriö ja koordinaattorina HAMK, Lepaa.

Jaa artikkeli