Viileän kesän vuoksi auringonkukkia on saatu tänä vuonna hieman odottaa, mutta nyt niitä taas saa poimia! Helsingin kaupungin kukkapelloilta Haltialassa ja Viikissä voi käydä poimimassa mieltä ilahduttavan kimpun.

Haltialan tilan pelloilla kasvaa tänä kesänä hunajakukkaa, pellavaa, ruiskaunokkia ja kehäkukkaa. Kukkakimpusta saa komean, kun siihen lisää vielä vehnän ja kauran korsia, mutta ruista ei ole tarkoitettu poimittavaksi. Viikin mailla kasvaa auringonkukan lisäksi hunajakukkaa ja pellavaa.

Poimittavaa riittää kaupungin arvion mukaan elokuun ajaksi. Kaupunki toivoo, että kukkapelloilla kävijät noudattaisivat kohtuullisuutta ja hyviä tapoja. Kukkia saa poimia vain omaksi iloksi, niitä ei siis saa kerätä myyntiin. Jotta poimittavaa riittäisi mahdollisimman monelle, saa auringonkukkia ottaa vain 10 vartta. Haltialassa kasvatettavia herneitä voi poimia taskuntäydeltä, mutta astioiden kanssa hernemaalle ei saa mennä.

Haltialassa poiminta-alueet sijaitsevat Laamannintien länsipuolella ja ne on merkitty infotauluin. Viikin kukkapellot näkyvät Viikintielle ja ne on merkitty kyltein. Etenkin auringonkukkia poimittaessa kannattaa mukaan napata sakset, joilla varret saa siististi katkaistua.

KULKUOHJEET:

Haltialan pellot: Helsingin seudun puhelinluettelon karttasivu 65 (85/DK-DL)
Torpparinmäessä bussin 67 päätepysäkiltä on poiminta-alueella matkaa n. 100 metriä ja Haltialan tilalle noin kilometri. Päätepysäkin läheisyydessä on myös pysäköintipaikkoja. Paikoitusalueita on Laamannintien varrella ja Haltialan tilalla. Lisäksi Laamannintielle voi pysäköidä liikenneopasteiden mukaisesti.

Viikin pellot. Ks. Helsingin seudun puhelinluettelon karttasivu 53 (80/DO-DP)
Lähelle pääsee keskustasta bussilla 68, Itäkeskuksen metroasemalta bussilla 57 ja Siilitien metroasemalta bussilla 79. Paikoitustilaa on Vihertietokeskus Gardenian vieressä Hakalantiellä ja Koetilantien hiekkakentällä. Pelloilla kulkevat soratiet ovat vain kevyelle liikenteelle.

Jaa artikkeli