Suomeen on perustettu Lähikuluttajat ry -Närkonsumenterna rf -niminen yhdistys, jonka tarkoituksena on tehdä suomalaista lähiruokaa ja muita lähialueella tuotettuja tavaroita suositummaksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja PAULA VIERTOLA-JERN kertoo, että yhdistyksen visio on saada kauppoihin ja ravintoloihin enemmän lähiruokaa. Tähän tarvitaan aktiivisia kuluttajia, joita nyt houkutellaan yhdistyksen toimintaan mukaan.

– Tarkoituksena on myös pysähtyä kaiken globalisaation ja markkinahulinan keskellä miettimään, kuinka hienoja tuotteita on saatavana aivan lähialueelta. Näiden tuotteiden suosimisen kansantaloudellista vaikutusta ei myöskään tule unohtaa, Viertola-Jern huomauttaa.

Työkaluina seminaarit ja myyjäiset

Yhdistyksen toimintaa on ideoitu perustajaryhmässä ja suunnitelmissa on järjestää seminaareja ja myyjäisiä sekä julkaista tiedotuslehteä. Ajatuksissa on myös käynnistää elokuussa talonpojantori, jossa lähialueen viljelijät myisivät omia tuotteitaan suoraan kuluttajalle. Mallia talonpojantoriin on otettu Ruotsista, jossa vastaavat ovat toimineet jo vuosia.

Yrityksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla. Viertola-Jernin mukaan maksu on tarkoitus pitää kohtuullisina, jotta se ei muodostuisi kynnykseksi yhdistyksessä toimimiseen

Jaa artikkeli