Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL) ja Kunta-alan ammattiliitto (KTV)muistivat torstaina kansanedustajia lähiruoka-aiheisella joulukortilla sekäkotimaisella limpulla. Tilaisuuden tarkoitus oli kertoa päättäjillelähiruokakampanjan sisällöstä ja tavoitteista sekä kysyä, kuinka tärkeänäkansanedustajat pitävät suomalaista elintarviketuotantoa.

Lähiruokakampanjan tiimoilta lähetetään ja jaetaan 100 000lähiruoka-joulukorttia, joissa on kuvattuna jouluinen kotimaisillaherkuilla katettu juhlapöytä. Kampanjakortteja saavat sekä kuntienpäättäjät että kuluttujat. Heidät on tarkoitus havahduttaa pohtimaanelintarvikkeiden kotimaisuutta ja elintarviketuotannon työllistäväävaikutusta. Kampanja on SEL:n ja KTV:n organisoima, ja mukana ovat myösmuun muassa Efektia, Elintarviketeollisuusliitto, Finfood, Kuntaliitto sekäSuomen Kuluttajaliitto.

Koko Suomi lähiruokaa

Lähiruoka käsitetään kampanjassa laajasti. SEL:n järjestösihteeri jalähiruokatyöryhmän puheenjohtaja ERKKI MOILANEN toteaa, ettei lähiruokaaole vain omassa maakunnassa tuotettu tuote, vaan kampanjassa lähiruoaksikäsitetään koko Suomen alueella valmistettu elintarvike.

Jatkossa lähiruokatyöryhmä järjestää seminaareja kunnissa ympäri Suomen.Seminaareissa on tarkoituksena herättää kunnan päättäjiä keskustelemaanlähiruoan vaikutuksista lähialueiden elintarvikealan työpaikkoihin,yritystoimintaan ja erikoisuuksiin. Kuntien julkiset ruokapalvelut voivatolla tiennäyttäjiä lähiruoan hyväksikäytössä.

Jaa artikkeli