Ruotsalaisen ICA-nyheter -lehden mukaan suomalainen keskipalkkainen henkilöansaitsee kassillisen perusruokaa nopeammin kuin seitsemässä muussaLänsi-Euroopan maassa asuvat, kirjoittaa tämän aamun Kauppalehti.Ruokakorivertailussa Suomi ohitti peräti 19 vuotta kärkipaikkaa pitäneenHollannin. Lehden mukaan ruotsalaisen ja englantilaisen ruokakassi oliedullisempi kuin suomalaisen, mutta Suomessa keskiansio oli näitä maitaparempi.

Niin sanottuun Eurooppa-ruokakassiin on ostettu 15 jokaisessa maassamyytävää ja mahdollisimman vertailukelpoista päivittäistavaraa. Näihinkuuluvat muun muassa voi, maito, juusto, kananmunat, kana, siankyljys,naudanpihvi, turskafilee, vehnäjauho, peruna, porkkana, omena, kahvi jasokeri.

Tuotteista oli Suomessa vertailumaiden edullisin naudanpihvi ja voi. VainTanskassa ja Norjassa kananmunat olivat kalliimpia kuin meillä, Kauppalehtisiteeraa. ICA-nyheter ihmettelee tutkimuksessaan kahvin hintaa, joka oliRuotsissa selvästi muita maita edullisempi. Englannissa kahvi maksaa2,5-kertaisesti sen mitä Ruotsissa.

Jaa artikkeli