Lehmiä, lampaita, vuohia, kaneja, kasveja, koneita sekä maaseudun tuotteitavoi muun muassa löytää Helsingin Viikistä sunnuntaina 28.syyskuuta.Maatalousylioppilaat ry, Malmin seurakunta ja Gardenia-Helsinki järjestävätperinteisen Päivä Maalla -tapahtuman yliopiston koetilalla ja Gardeniassa.

Ohjelman tarjonnassa on huomioitu niin lapset kuin aikuisetkin. Maatilallavoi tutustua lukuisiin kotieläimiin, ratsastaa ponilla tai ajella koiranvetämällä kärryllä ja Gardenian pihalta löytyy lapinkoiria paijattavaksi.Esillä on maatalouskoneita, joihin voi tutustua vaikka nousemalla koneenhyttiin.

Kasvitietoutta voi täydentää opastetuilla kierroksilla Gardeniantrooppisessa puutarhassa. Lapsille suunnattu Kasvien salaisuudet -kierrosalkaa klo 10.30 sekä aikuisten kierrokset klo 12 ja 13. Opastetuillekierroksille pääsee mukaan Gardenian sisäänpääsymaksun hinnalla. SuomenLintuvarusteen järjestämät opastetut linturetket Viikin luontoon alkavatklo 11 ja 13.Siilinpesän rakentamista opastetaan tasatunnein klo 10, 11, 12 ja 13. Kolmerakennettua pesää arvotaan päivän päätteeksi siilikilpailuun osallistujienkesken.

Kotipuutarhaneuvoja on paikalla klo 10-15 vastaamassa mieltä askarruttaviinpuutarhanhoitokysymyksiin. Esillä on myös pieni Leivän tarina -näyttely.Lapset voivat askarrella päivän aikana enkeleitä sekä oman ruukkuasetelmanluonnonmateriaaleista. Kotieläintieteen laitoksella on esilläposterinäyttely kotieläintuotannosta. Myös maatalousmuseo on avoinna kokopäivän.

Gardenian pihalla on suoramyyntitori, josta voi ostaa maaseudun tuotteita.Myytävänä on muun muassa maukkaita hilloja ja mehuja, kotijuustoja,leivonnaisia, perunoita, kasveja, kuivakukkatöitä, kransseja, koruja kotiinvietäväksi tai lahjaksi. Maatilamyymälästä löytyy myös maukasta ostettavaa.Alueella on kahviloita, joista löytyy syötävää ja juotavaa pienempään jaisompaankin nälkään. Gardenian pihalla voi tutustua pienoismallien avullajapanilaiseen puutarhaan.

Päivä Maalla -tapahtuma on avoinna Gardeniassa klo 10-17 ja koetilalla klo10-15.

Jaa artikkeli