Harrastajaviljelijöillä on mahdollisuus käyttää nyt luomuhyväksytysti tuotettuja vihannestensiemeniä. Helle Oy:n maahantuoma Lord Nelson -siemensarja sisältää 12 vihanneslajiketta. Ne ovat saanut luomuliiton hyväksymisen ja siten oikeuden käyttää Leppäkerttu -merkkiä. Luomusiemeneksi hyväksyminen edellyttää, että siemenet ja niiden emokasvit on kasvatettu ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

Leppäkerttu-merkki on myönnetty seuraaville Lord Nelson -siemenlajikkeille:
Kesäkurpitsa Black Beauty, Pensaspapu Milagrow, Lehtipersilja Grüne Perle, Pinaatti Monnopa, Porkkana Berlicum 2, Punajuuri Juwakugel, Retiisi Saxa 2, Villiruca Isohietasinappi, Bataviasalaatti Estafet, Keräsalaatti Dynamite, Tilli Gold Crown, Kasvihuonetomaatti ACE 55 VF.

Aikaisemmin Helle Oy on saanut Leppäkerttumerkin -käyttöoikeuden Bio Bact -maanparannusaineelle. Bio Bact -maanparannusaine on tiivistettyä puunravinnenestettä, joka jää sivutuotteeksi kun paperiteollisuus käyttää puun kuivan kuidun hyödykseen. Bio Bact on siis täysin puhdas luonnontuote.

Bio Bact soveltuu käytettäväksi maanparannusaineena niin vihannes- kuin kukkamaalla ja sopii mainiosti talviajan ravinteeksi ruukkukukille. Bio Bact lisää ja vilkastuttaa maan mikro-organismeja ja sitä kautta parantaa kasvin kykyä hyödyntää kasvualustan ravinteet.

Lord Nelson -annosiemeniä ja Bio Bact -maanparannusainetta on saatavana puutarhaliikkeistä kautta maan.

Jaa artikkeli