Ruotsalainen kasvisten menekinedistämis- ja tiedotusorganisaatio Frukt &Grönt lopettaa toimintansa. Yhdistys on tehnyt Ruotsissa vastaavanalaistatyötä kuin Kotimaiset Kasvikset ry Suomessa eli pyrkinyt edistämään väestönkasvisten käyttöä ja terveellisiä ruokatottumuksia. Frukt & Grönt on olluttoiminnassa vuodesta 1996 lähtien.

Lopettamispäätöksen taustalla ovat taloudelliset vaikeudet. Yhdistyksentoimintaa ovat rahoittaneet ruotsalaisia hedelmä- javihannestukkukauppiaita edustava organisaatio SFG ja viljelijätahojaedustava organisaatio GRO. SFG:n rahahanat ovat nyt kuitenkinsulkeutumassa, sillä organisaatio on lopettamassa toimintaansa.

Svensk odlat -toimintaa vetävän Caroline Göranssonin mukaan ICAn vetäytyminen menekinedistämisen rahoituksesta on kuitenkin koko muutoksen takana.

Viljelijäorganisaatio GRO:n rahoitus ei yksin riitä turvaamaan Frukt &Gröntin toiminnan jatkuvuutta. Vaihtoehtoisten rahoituslähteiden etsiminenei ole tuottanut tulosta.

Kotimaiset Kasvikset ry:n laatupäällikkö Erkki Raution mukaan Frukt &Gröntin toiminnan loppuminen ei vaikuta ”Svensk Odlat” -alkuperämerkkitoimintoihin, sillä se on eri talossa.- Osaa Ruotsin terveysvalistustyöstä jatketaan terveysjärjestöissä.

Jaa artikkeli