Usalaiset kuluttajat haluavat hampurilaisravintoloiltaan nykyistäterveellisempiä tuotteita ja suurempaa valikoimaa. Jos näin ei tapahtuMcDonald`sia ja muita vastaavia uhkaa ”sukupuuttoon kuoleminen” jopaviidessä vuodessa, väittää usalainen markkina-analyytikko PHIL LEMPERT.

Pikaruokaketjuihin erikoistuneen asiantuntijan mukaan merkit huonommastaovat jo näkyvissä. McDonald¤sin loppumattomalta näyttänyt taloudellinenmenestyminen on pysähtynyt eikä USA:n toiseksi suurimmallahampurilaisketjulla Burger Kingillä mene sen paremmin. Lempertin mukaanhuolestuttavinta on, että molemmat ketjut yrittävät säilyttää asiakkaansaalentamalla tuotteidensa hintoja. ”He eivät kuuntele asiakkaitaan”,analyytikko toteaa.

Kuluttajat haluvat muuttua, ravintolat ei

Kaikessa kuluttajissa riippuvassa liiketoiminnassa on elintärkeääsäilyttää kosketus asiakkaisiin ja kuunnella heidän tarpeitaan, Lempertpainottaa. Näin siitäkin huolimatta, että se merkitsisi tuotevalikoimanradikaalia muuttamista. Usalaisten hampurilaisketjujen ongelma on, että neeivät ota huomioon asiakkaidensa halua muuttaa kulutustottumuksiaan.

Lempertin mielestä hampurilaisketjujen tulee tehdä suuria ja tärkeitämuutoksia tavassaan lähestyä ruokaa, asiakkaitaan ja terveysasioita.Ketjujen pitää olla aktiivisia ruokaturvallisuuteen ja lastenliikalihavuuteen liittyvissä kysymyksissä. Jälkimmäinen alkaa olla USA:ssajo suuri kansanterveydellinen ongelma.

Euroopassa toimivat pikaruokaketjut ovat usalaisia sisariaan paremmin ajanhermolla. Esimerkiksi Ranskan McDonald¤sien tarjonta on usalaisiavastaavia ravintoloita huomattavasti monipuolisempi. Eurooppalaisissa¤mäkkäreissä¤ huomioidaan myös kansalliset makutottumukset.

Jaa artikkeli