Tässä hieman kevätkulumisia minunkin pihamaalta. Tämä ihana lauantai on toden totta hellinyt lämmöllä ja leppoisalla tuulenvireellä joten on ollut mitä ihanin sää puuhastella puutarhassa. Kylvin kesäkurpitsan siemenet kasvihuoneeseen esikasvamaan. Muovisissa kasvilavoissa vihertää jo! Herneet ovat itäneet ja salaatti kasvaa kohisten.

kasvilavassa

On ihanaa kuljeskella puolivarjoisalla pihalla kasveja kastellen. Näin illalla kun aurinko ei porota täydellä teholla, saavat kasvitkin rauhassa nautiskella vedestään.

kastelua

Monella teistä narsissit näyttävät jo kukkivan ihanasti. Minulla vasta ensimmäiset valkokeltaiset ’Ice follies’ -narsissit ovat hieman avautuneet, mutta kyllä narsisseja taitaa olla tänäkin keväänä luvassa. Ei mene varmasti montaa päivää kun kaikki avautuvat. Mahdollisimman monia erilaisia narsissilajikkeita istuttamalla kukkaloisto pidentyy, sillä olen huomannut että jokaisella lajilla on selvästi oma kukinta-aikansa eivätkä kaikki läheskään avaudu samaan aikaan.

narsissit

Syksyllä tein muutamia perennahankintoja syysistutukseen ja uhkaavasti tuntuu siltä että kaikki eivät laisinkaan osoita elon merkkejä. Tämä ametistiukonhattu ’Aconitum Carmichaelii Pink Sensation’ onneksi näyttää virkeältä ja tuskin maltan odottaa sen hempeän vaaleanpunaisia kukkia!

ametistiukonhattu

Köynnösruusu ’John Davis’ selvisi myös talvesta pakkaspeitteen alla. Eipä päässyt siihen talvella puputkaan käsiksi, joten hyvä kasvuvauhti on päällä.

koynnosruusu

Lehdet ovat puhjenneet kaikkialle aivan hetkessä. Herukoissa on jo kukat ja pienet lehdet. Pihlaja ja purppuratuomi ovat myös täynnä kukannuppuja.

purppuratuomi

marjapensaat

Tänään istutin kaksi köynnöshortensiaa männyn vierelle. Ne tykkäävät kiipeillä runkoa pitkin. Vaikka köynnöshortensia on III-vyöhykkeen kasvi, on se täällä IV-vyöhykkeelläkin kestänyt talvia jopa ilman suojausta. Köynnöshortensioita on tällä hetkellä pihallani 6kpl. Ihanaa ajatella jospa ne jonain päivänä kaikki kasvaisivat täyteen mittaansa, kohoten jopa 8 metrin korkeuteen ja verhoten puun rungon upealla vihreydellä ja mahdolisesti kukillakin. Täytyy tunnustaa että köynnöshortensia on ehdottomasti yksi lempikasveistani. Etualalle siirsin myös hieman huonolla kasvupaikalla olleen pienen alppiruusun ’Elviiran’. Kasvualustaan sekoitin hapanta rodo- ja havumultaa josta hortensiat myös pitävät.

koynnoshortensia

Ihanaa auringon ja puutarhapuuhien täyteistä viikonloppua kaikille!

Jaa artikkeli