Suomalaiset viihtyvät yhä paremmin terasseilla ja parvekkeilla kesäisin ja niihin panostetaan. Terassikalusteet ovatkin K-Raudan nopeimmin myyntiään kasvattavia tuoteryhmiä. Tämän kesän kuumimmat kalustetrendit hyödyntävät industrial- ja mummola-estetiikkaa. Polyrottinki ja polywood ovat helppohoitoisuutensa vuoksi suomalaisten suosikkimateriaaleja.

Polysementti-kaluste, Cello Cement .

Polysementti-kaluste, Cello Cement .

Kylpytynnyrit, ulkoporealtaat, sohvaryhmät ja kaasugrillit olivat viime kesänä eniten myyntiään kehittäneet tavararyhmät Suomen K-Raudoissa ja Rautioissa.

– Trendi on selkeä: ihmiset haluavat viihtyä pihoilla ja puutarhoissa. Tämä näkyy selvästi myynneissämme sekä kotipuutarhatutkimuksessa, jonka mukaan mm. puutarhakalusteissa viime kesänä oli ostajia aikaisempaa enemmän, ostetut tuotteet olivat keskimäärin korkeamman hintatason laadukkaampia tuotteita ja kaupan arvo kasvoi 10% Suomessa, K-Raudan piha ja puutarha -tuotteista vastaava tuotelinjajohtaja Olli Pere Keskolta sanoo.

Industrial-tyyliä ja muistumia mummolasta

K-Raudan kesässä rouheaa industrial-tyyliä edustavat metallikalusteet esim. Cello Alicante sekä polysementti-kalusteet esim. Cello Cement -pöytä. Ripauksen mummolatunnelmaa puolestaan tuovat retrohenkiset kalusteet, kuten polyrottinkinen Cello 50´s -sohvaryhmä ja vaaleanpunaisin pehmustein varustettu Cello Retro -bistrosetti. Ulko- ja sisäkalusteiden välinen raja on selkeästi muuttumassa. Sekä sisään että ulos soveltuvat monitoimikalusteet esim. Cello Colorado -ruokailuryhmä sopiin ruokailuun sisällä tai ulkona.

Pihalla ja puutarhassa halutaan viihtyä, joten kalusteiden mukavuuteen, muotoiluun ja värimaailmaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Esimerkiksi sohvaryhmissä Cello Venice, -Oakland, -Alicante ja -Sevilla on paksut, kutsuvat pehmusteet.

Polyrottinki ja polywood materiaalisuosikkeina

Suomalaisten suosikkimateriaalit puutarhakalusteissa ovat järjestyksessä: polyrottinki, polywood, puu ja metalli.

– Polyrottinki ja polywood ovat kasvattaneet usean vuoden ajan myyntiään K-Raudoissa eikä suosiolle näy loppua. Eikä ihme, ovathan nämä materiaalit erittäin helppohoitoisia ja niitä saa useissa eri sävyissä, sanoo K-Raudan puutarhakalusteista vastaava tuotepäällikkö Jaana Mikkonen Keskolta.

Retrohenkinen, polyrottinkinen kaluste.

Retrohenkinen, polyrottinkinen kaluste.

Metallikalusteissa alumiini on kestävä, kevyt ja näyttävä vaihtoehto. Myös perinteiset puukalusteet soveltuvat edelleen pihalle ja puutarhaan, kotiin tai mökille.

Puutarhakalusteiden värisuosikit musta, valkoinen ja harmaa pitävät edelleen pintansa. Maanläheiset värit ja erityisesti harmaan eri sävyt miellyttävät suomalaisia kuluttajia myös ruukuissa ja pihakoristeissa.

Kausivalot löytäneet tiensä suomalaisten pihoille

Kausivalojen käyttö alkaa pikkuhiljaa Suomessakin olla vuoden ympäri tapahtuvaa valaistusta. Valoja käytetään tunnelman luomiseen sisällä ja ulkona. Erittäin suosittuja ovat sisätiloihin soveltuvat puuvillavalosarjat sekä retrohenkiset hehkulamppumalliset ulkovalosarjat.

– Paristokäyttöiset led-kausivalot kasvattavat suosiotaan helppokäyttöisyytensä vuoksi. Led-valojen edelleen kehittyessä ja useimpien paristokäyttöisten kausivalojen ollessa ajastimella varustettuja myös paristot kestävät pidempään, sanoo K-Raudan piha- ja puutarhaosaston tavararyhmäpäällikkö Mikko Tiesalo Keskolta.

K-Rauta uudistuu keväällä

K-rauta- ja Rautia-kauppoja uudistetaan tällä hetkellä ympäri Suomea uusiksi K-Raudoiksi ja keväällä lanseerataan uudistunut 140 kaupan K-Rauta-ketju. Uudistuva K-Rauta panostaa entistä parempaan asiakaskokemukseen sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden osalta.

– Uudistuksessa painotamme erityisesti jokaisen asiakkaan yksilöllistä huomioimista, koska jokaisella on omanlaisensa tarpeet, olipa sitten kuluttaja- tai yritysasiakas. Haluamme olla luotettava ja asiantunteva rautakauppa, joka auttaa asiakasta toteuttamaan ideansa. Meillä asioidessa minkä tahansa rakennus- tai remonttiprojektin aloittamisen ja toteuttamisen täytyy olla helppoa, K-Raudan ketjujohtaja Antti Ollila korostaa.

Jaa artikkeli