Suklaakosmos (Cosmos atrosanguineus) on tyylikkään tummanpunainen, samettiterälehtinen kesäkukka, jonka tuoksu on herkullisen suklaavivahteinen. Pitkät kukkavarret antavat kasville ilmavan ulkomuodon. Suklaakosmos sopiikin vaikkapa koristeheinien lomaan niittymäiseen, aurinkoiseen kukkaistutukseen. Terälehtien sävy on poikkeuksellinen kesäkukkien joukossa, ehkäpä jotkut daalialajikkeet ovat yhtä tummaa sävyä.

Suklaantuoksua!

Koristeheinistä, tai oikeastaan koristesaroista, ilahduttavimpia on pronssisara Carex ’Frosted curls’. Se on kuin tehty ruukkuihin istutettavaksi, sillä niissä sen hauska hiuskimppua muistuttava varsimassa saa laskeutua sulavasti. Saran hopeinen vihreys toimii hyvin monenlaisten kukkivien kasvien kanssa.

Saroja ja kukkivia kesäkasveja, kuten matalia daalioita.

Oleanteri (Nerium oleander) on perinnehuonekasvi, jota kasvatettiin enemmän ennen, kun sen talvetukseen sopivia alle kymmenasteisia paikkoja oli helpommin löydettävissä esimerkiksi lasiverannoilta. Kesän tämä Välimeren maisemien myrkkypitoinen kasvi viettää mielellään ulkona auringossa ja tuulensuojassa. Monivuotisena oleanterista varttuu pensasmainen katseenvangitsija, jolla on viehättävän kapeakärkiset lehdet ja ruusunpunainen, hyvän talvetuksen jälkeen runsas kukinta.

Oleanterin pinkkiä runsautta.

Jaa artikkeli