Vuotuinen Nai Lert Flower and Garden Art Fair on Aasian Chelsea Flower Show. Tapahtuma järjestetään Bangkokin Nai Lert Parkissa 2.–4. helmikuuta. Kaikille puutarhanhoidosta, kukista ja taiteesta kiinnostuneille suunnatussa näyttelyssä on esillä kukka- ja puutarhasuunnittelun parhaimmistoa. Tämänkertainen tapahtuma on osa Amazing Thailand -teemavuotta, joka pyrkii piristämään Thaimaan matkailua entisestään.

Thaimaa tunnetaan lootuksenkukasta.

Thaimaa tunnetaan erittäin runsaasta ja monipuolisesta kasvistostaan, erityisesti buddhalaisuutta symboloivasta lootuksenkukasta. Jo 30 vuoden ajan järjestetty Nai Lert Flower and Garden Art Fair esittelee sekä perinteisiä että moderneja kukkapatsaita ja puutarhasuunnittelun taidonnäytteitä. Teokset ovat johtavien ja paikallisten floristien käsialaa.

Tapahtuman pitopaikkaa Nai Lert Parkia kutsutaan yhdeksi Bangkokin upeimmista vierailukohteista. Kaupungin keskustassa sijaitsevan puiston pinta-ala on 24 000 neliömetriä, ja sen kruununa on 450 neliömetrin kukkamatto – luultavasti yksi Aasian kaikkien aikojen suurimmista. Nai Lert Parkissa kannattaa vierailla myös Heritage Home -rakennuksen takia. Siellä saa sadan vuoden läpileikkauksen Thaimaan historiasta, kulttuurista ja arkkitehtuurista. Talon sisällä on Nai Lertille, pidetylle thaimaalaiselle liikemiehelle ja sijoittajalle omistettu näyttely.

Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna myös suosittuja thaimaalaisia muoti- ja kauneusalan yrityksiä. Ne ovat valmistaneet rajatun erän erikoistuotteita vain tätä näyttelyä varten. Tapahtuman omat ruoka-asiantuntijat ovat kehittäneet kukkia hyödyntäviä reseptejä, ja yhteensä 20 ruokapalvelujen tarjoajaa eri puolilta maata on kutsuttu vastaamaan kävijöiden kulinaarisista elämyksistä. Näyttelypäivien aikana järjestetään monenlaisia työpajoja, joissa voi kokeilla esimerkiksi kukkaistuoksujen luomista, kukkien käyttöä ruoanlaitossa tai kukka-asettelua maailmankuulun kukka-asiantuntija Sakul Intakulin opastuksella.

Tapahtuma tarjoaa nuorille lahjakkaille taiteilijoille tilaisuuden esitellä taitojaan ja luovuuttaan. Näytteilleasettajat kilpailevat kolmessa eri sarjassa: kukkapatsaat, puutarhasuunnittelu ja häät.

Tapahtuma sopii kaikenikäisille, ja siihen voi tutustua niin yksin, perheen kanssa kuin isommassa ryhmässä. Näyttely on avoinna 2.–4. helmikuuta kello 9–20. New Lert Parkiin pääsee hetkessä BTS Ploenchitin ja BTS Chidlomin juna-asemilta sekä veneellä Wireless Pieriltä. Puiston lähellä on Ison-Britannian suurlähetystö, jonka ohi ajaa useita eri bussilinjoja. Aikuisten lippu maksaa 150 bahtia, ja lipun voi ostaa portilta tai Nai Lert Groupin verkkosivustolta.

Jaa artikkeli