Pihapiiri-messut ovat puutarha-alan perinteinen kevätkauden aloitustapahtuma Lahdessa. Tänä vuonna se käynnistää parhaiden perennojen etsinnän. Pihapiiri-messujen avajaispäivänä alkava Suuri Perennakilpailu innostaa viherpeukaloita upeimpien perennojen esittelyyn. Haussa ovat halkaisijaltaan suurin päivänkakkara ja pisin ritarinkannus sekä perennapenkin paras löytö. Pihapiiri-messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 22.–24. huhtikuuta.

Pionit pistävät punertavat päänsä pintaan.

Pionit pistävät punertavat päänsä pintaan.

Suuren Perennakilpailun järjestää Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella tänä vuonna palkittu Perennapuutarha Pöntinen Sysmästä. Puutarhuri Hannu Pöntisen mukaan kiinnostus perennaharrastukseen on nousussa, ja kilpailun myötä aktiivisille kotihortonomeille halutaan tarjota lisää innostusta sekä haastetta harrastukseen.

– Suomalaiset ovat kilpailuhenkistä kansaa, joten miksipä ei kisattaisi tässäkin lajissa, naurahtaa Pöntinen.

Koko kesän ajan käytävää kilpailua tuomaroi arvovaltainen ammattilaisraati; Suuren Perennakilpailun ideoija, hortonomi Marjaana Meuronen, alan ykkösguru Pentti Alanko, pitkän linjan puutarha-ammattilainen Matti Lahtinen sekä puutarhurit Hannu ja Liisa Pöntinen. Kilpailun tuotoksia esitellään sosiaalisessa mediassa matkan varrella, ja lahjakortein palkittavat voittajat julkistetaan elokuun puolessavälissä.
Pihapiiri-messuilla tarjotaan runsaasti aineksia niin kukoistavien perennapenkkien rakentamiseen kuin myös trendikkään parveke- ja hyötyviljelyn onnistumiseen sekä pihasuunnitteluun. Kolmen hallin tapahtuma esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita sekä ideoita koti- ja mökkipihalle, terassille tai parvekkeelle. Pihaelämään sopivana teemana mukana ovat myös kesäkeittiön herkut.
Pihapiiri-messujen aukioloajat:
• Perjantai 22.4. klo 10 ‐ 17
• Lauantai 23.4. klo 10 ‐ 17
• Sunnuntai 24.4. klo 10 ‐ 16

Jaa artikkeli