Biolanin uusissa tuotteissa tulee näkymään rock-yhtye Apulanta. Kestävä kehitys nivoo yhteen lannoitevalmistajan ja punkrock-yhtyeen. Yhteistyön tuloksena markkinoille tuodaan uusia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita.

Pekka Kariniemi Biolanista ja Sipe Santapukki sekä Toni Virtanen ovat löytäneet yhteisen sävelen.

Pekka Kariniemi Biolanista ja Sipe Santapukki sekä Toni Virtanen ovat löytäneet yhteisen sävelen.

Biolan on koko olemassaolonsa ajan ollut innovatiivinen kierrätyksen edelläkävijä.

– Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta ei ollut termeinä vielä edes keksitty silloin reilu 40 vuotta sitten, kun Biolan jo perusti toimintansa näiden arvojen varaan, kertoo Biolanin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi.

‒ Biolan toteuttaa positiivista ympäristöanarkiaa. Meillä on huoli ympäristöstä ja vain kyseenalaistamalla ja haastamalla vallitsevan ja totutun toiminnan ja elämäntavan voimme saada aikaan muutosta. Haluamme edistää aktiivista ravinteiden kierrätystä ja tarjota tuotteita, jotka valitsemalla jokainen voi olla luomassa vihreämpää maailmaa, paaluttaa Kariniemi yrityksen linjaa.

– Emme kuitenkaan ole ekoterroristi. Rikomme tabuja, emme paikkoja.

Apulanta on vuonna 1991 Heinolassa perustettu Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva rockbändi. Sama huoli ympäristöstä kuuluu jo Apulannan ensimmäisellä julkaisulla vuonna 1993, kun kappaleessa ’Systeemi kusee’ Toni Wirtanen laulaa: ”Kuolemme saasteen päästöihin”.

 

Biolan istuu Apulannan pirtaan

‒ Kestävä kehitys on kaiken lähtökohta. Luonto ja ympäristö ovat asioita, joita kaikkien tulisi arvostaa. Meillä kaikilla on yhteinen koti, jonka saastuttaminen on yksi suurimmista synneistämme. En ikinä ole ymmärtänyt, miten valtameri voi olla ruokapöytä ja vessanpönttö samanaikaisesti. Biolan tekee arvokasta työtä nimenomaan vesivarantojen vaalimisen puolesta, Apulannan rumpali Sipe Santapukki kommentoi.

Yhtyeen laulaja Toni Virtanen paljastaa, että yhtyeellä on ollut nihkeä suhtautuminen yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön.

– Kun rupesimme tonkimaan Biolanin toimintaa syvemmältä ja turistiin Pekan kanssa, kelkka alkoi kääntyä. Pekka puhui innostavasti yrityksen arvoista, mikä soitti kelloa minunkin paatuneessa sydämessä, kertoo Toni.

Toni ei kuitenkaan ole halukas perinteiseen julkkismainontaan.

– Haluan mainonnan nousevan seuraavalle tasolle, jossa on sielua mukana. Kompostori on sellainen, toteaa Toni ja kertoo kilpailleensa Sipen kanssa, kumpi saa kompostorinsa lämpötilan nousemaan korkeammalle.

Apulannan ja Biolanin toimintatapaa leimaa, että tartutaan epäkohtiin ja koitetaan korjata niitä eikä vain toivota. Yhteistyön tuloksena markkinoille tuodaan kaksi uutta tuotetta, Biolanta ja Apulanta-kompostori. Molemmissa tuotteissa yhdistyvät sekä ravinteiden kierrätys että kestävä kehitys.

– Pyrimme kasvattamaan Biolanin isoksi ja voimakkaaksi, jotta voimme tällä työkalulla saada aikaiseksi ympäristön hyväksi mahdollisimman paljon, sanoo Pekka Kariniemi visioksi.

Jaa artikkeli