Kekkilällä on tarjolla  kuusi erilaista multatyyppiä kotipuutarhureille.

Kekkilällä on tarjolla kuusi erilaista multatyyppiä kotipuutarhureille.

– Helpoin tapa varmistaa kasvien hyvinvointi ja kukoistava kasvu on valita kullekin kasville parhaiten sopivin erikoismulta, korostaa tuoteryhmäpäällikkö Heli Koljonen Kekkilästä.

Helppohoitoisen ja kauniin puutarhan luominen on vaivatonta laadukkaiden multaseosten eli kasvualustojen avulla. Puutarhan kasvien hyvinvoinnin lähde piilee nimittäin niiden juuristossa, joka kasvaa oikeanlaisessa multaseoksessa vahvaksi ja elinvoimaiseksi. Hyvinvoivan juuristonsa avulla kasvit ottavat käyttöönsä vettä ja ravinteita, joita ne tarvitsevat kasvaakseen rehevästi, kukkiakseen komeasti ja tuottaakseen runsaasti maukasta satoa.

Koljonen muistuttaa, ett kasvien toiveet ihanteellisesta kasvualustasta vaihtelevat suuresti.

– Alppiruusut, pensasmustikat ja atsaleat esimerkiksi tykkäävät happamasta ja turvepitoisesta kasvualustasta, petuniat ja muut kesäkukat puolestaan suosivat ravinteikasta, kuohkeaa ja kosteutta pidättävää kasvualustaa. Pieni puun taimi kaipaa kasvunsa eväiksi ilmavaa ja karkearakenteista kasvualustaa, josta sen vauhdilla kasvavan juuriston on helppo ankkuroitua ympäröivään maahan. lhanteellisessa kasvualustassa siitä kasvaa vanttera ja tuuhealatvuksinen puu.

– Kekkilän uudet erikoismullat on kehitetty pihan eri kasviryhmien toiveiden mukaisiksi. Kaikki kuusi erikoismultaa sisältää muun muassa humusyhdistettä, jonka on ammattiviljelyssä todettu parantavan merkittävästi kasvutuloksia. Se on luonnon oma kasvien juurtumisen ja juuriston kasvun vauhdittaja.

Erikoismulta koko puutarhaan on ihanteellinen yleismulta, jolla on helppo onnistua nurmikon perustamisessa ja tavallisimpien puutarhakasvien istutuksessa. Erikoismulta puiden ja pensaiden istutukseen tukee parhaiten puuvartisten lajien kasvua. Erikoismulta havuille ja rodoille sopii kaikille happaman maan kasveille. Erikoismulta kesäkukille takaa kesäkukkien hyvinvoinnin koko kesän ajan. Erikoismulta perennoille ja ruusuille saa aikaan pitkään kestävän ja runsaan kukinnan sekä paremman talvenkestävyyden. Erikoismulta kevätpuutarhaan viimeistelee puutarhan ilmeen siistiksi talven jäljiltä.

Jaa artikkeli