Plastexin itsekasteleva Yrttiruukku on ratkaisu tuoreiden ruukkuyrttien säilyttämiseen ja kasvattamiseen kotona, mökillä tai vaikkapa toimistolla, kertoo Juha Terho Oy Plastex Ab:ltä.


– Tyylikäs valkoinen ruukku toimii vesisäiliönä, jossa kelluu yrttejä kannatteleva lautta. Yrttiruukku toimii vesiviljelyn periaatteiden mukaisesti: näppärän lautan ansiosta vain kasvien juuret ovat kosketuksissa veteen ja saavat aina sopivan määrän vettä käytettäväkseen, selvittää Terho.

– Uudessa ruukussa yrttien ja salaattien säilyttäminen ja kasvattaminen sujuu vaivattomasti – aivan kuin itsestään. Yrttiruukussa säilytettävien kasvien juuret ovat koko ajan vedessä, minkä ansiosta yrtit ja salaatit säilyvät tuoreina pitkään. Tyylikästä kolmion muotoista ruukkua on helppo säilyttää esimerkiksi keittiön tasolla tai tiskipöydällä.

Aina sopiva määrä vettä

Plastexin Yrttiruukku on enemmän kuin pelkkä ruukku: valkoinen ruukkuosa toimii vesisäiliönä, jossa kelluu yrttejä kannatteleva lautta. Mustassa lautassa on kolme aukkoa, joihin kasvatusruukuissa olevat yrtit tai salaatit on helppo asettaa. Helppokäyttöinen lautta varmistaa, että vain kasvien juuret ovat kosketuksissa veteen. Lautan ansiosta yrteillä ja salaateilla on aina
sopiva määrä vettä käytettävänään.

Vettä lisätään lautan takareunan syvennyksestä viimeistään, kun lautta on painunut ala-asentoonsa. Jos ruukussa säilytetään ja kasvatetaan vähän kastelua tarvitsevia yrttejä, lisätään ruukkuun vain vähäinen määrä vettä.

Ruukku toimii vesiviljelyn periaatteiden mukaisesti, joten sen avulla on myös mahdollista kasvattaa itse yrttejä taimesta alkaen. Ruukku on ensisijaisesti suunniteltu yrteille, mutta se soveltuu myös kukkien ja muiden kasvintaimien kasvattamiseen.

Yrttiruukku on elintarvikelaatuista ja kierrätettävää muovia. Ruukku on helppo puhdistaa ja molemmat osat voi pestä myös tiskikoneessa.

Yrttiruukun mitat: korkeus 11,5 cm, leveys 27 cm ja syvyys 20,8 cm. Jälleenmyyntihinnat vaihtelevat 25-30 euron välillä. Ruukkuja myyvät mm. hyvin varustetut Etolat, Citymarketit, Anttilat, Prismat ja Bauhausit kautta maan.

Jaa artikkeli