Hortonomien yhdistys valitsi 2. helmikuuta HAMKin Lepaan yksikön maisemasuunnittelun lehtorin Outi Tahvosen vuoden hortonomiksi.

– Tahvonen on toiminut ansiokkaasti hortonomien monitahoisessa työympäristössä. Lisäksi Tahvonen on kotimaisen viheralan aktiivinen toimija ja kehittäjä ja tuonut esimerkillisellä tavalla hortonomien ammattikuntaa tunnetuksi laajalle yleisölle, todetaan perusteluissa.

Outi Tahvonen sanoo, että hän haluaa tuoda hortonomikoulutukseen monialaista ja uutta näkökulmaa.

– Opetus ei ole työelämästä irrallinen asia, vaan kiinteä osa sitä. Myös elinikäinen oppiminen on tärkeää, Tahvonen painottaa.

Tahvonen on toiminut maisema- ja puutarhasuunnittelun asiantuntijatehtävissä sekä yrittäjänä ja suunnittelijana. Hän valmistui 1996 hortonomiksi Lepaalta ja jatkoi opintoja Helsingin yliopistossa. Hän valmistui filosofian maisteriksi 2005.

Opintojen ohella Tahvonen harrastaa purjelentoa yhdessä miehensä kanssa. Heillä on purjelentokone, ja kesäisin vapaa-aikaa vietetään Räyskälän lentokentällä.

Hortonomit työskentelevät asiantuntijatehtävissä mm. viheralueiden suunnittelun ja rakentamisen, avomaan vihannesviljelyn, hedelmien ja marjojen viljelyn, kasvihuonetuotannon sekä taimistoviljelyn parissa. Hortonomien yhdistys ry:n jäseniä on tällä hetkellä noin 500. Hortonomeja on valmistunut kautta aikain noin 2000. Vuoden Hortonomeja on nimetty vuodesta 1987 lähtien.

Jaa artikkeli