Mansikan pääsatokausi on Suonenjoen seudulla meneillään.Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen puheenjohtaja Veijo Karkkonen kertoo, että mansikkamäärät ovat nyt suurimmillaan Suonenjoen seudulla.

– Mansikkakauden kiivaimmat poimintapäivät ovat menossa tämän viikon aikana. Pelloilla ja marjatiloilla ahkeroivat tuhannet mansikanpoimijat, työnjohtajat, pakkaajat, kuljettajat ja marjanviljelijät perheineen.

– Kuluttajien suosikin, ’Polka’-lajikkeen, tarjonnan sesonki on nyt. Helteinen sää on kypsyttänyt mansikkaa nopeasti. Mansikat ovat hyvän näköisiä, makuisia ja kokoisia, hehkuttaa Karkkonen.

– Kotipakastajien ja säilöjien kannattaa olla nyt viimeistään liikkeellä. Mansikkamäärät pienenevät voimakkaasti ensi viikolla. Mansikoita alkaa kypsyä nyt myös sadonajoitusviljelmiltä.

Vadelmat ovat alkaneet kypsyä mansikoiden kanssa yhtaikaa. Ensimmäiset vadelmat Suonenjoen seudulta ovat kuluttajien saatavana ensi viikolla. Vadelman pääsato ajoittuu heinä-, elokuun vaihteeseen. Vadelmaa riittää elokuun loppupuolelle saakka.

Jaa artikkeli