Kangasalla sijaitseva Ali-Marttilan Puutarha Oy on palkittu vuoden parhaana kukkaviljelmänä Suomessa. Ruusuistaan tunnettu puutarha palkittiin Kauppapuutarhaliiton vuosikokouksen yhteydessä Ikaalisissa. Ali-Marttilan puutarhassa työskentelee kaksi sukupolvea: veljekset Jaakko ja Heikki Marttila, Jaakon puoliso Senja ja serkukset Olli ja Matti Marttila.

Ali-Marttilan puutarhassa on kehitetty leikkoruusun tuotantoaan johdonmukaisesti ja se on yksi maamme johtava ruusuviljelmä. Uusin viljelytekniikka ja uudet lajikkeet on otettu nopeasti käyttöön.

Kotimaisen ja kansainvälisen ruusutuotannon myllerryksessä yritys on kaiken aikaa pitänyt kiinni korkeasta tuotelaadustaan, mikä on varmistanut omaa markkinaosuutta kutistuneilla markkinoilla. Ruusujen kestävyys onkin yksi puutarhan ruusujen ylivoimaisuustekijöistä.

Ruusunviljelyn suurimmat kustannustekijät ovat työvoima ja energia. Ali-Marttilalla on lisätty oman yrittäjäperheen työtä. Kasvihuoneiden lämmityksessä puolestaan siirryttiin tänä talvena bioenergiaan, kun yhdessä naapurissa sijaitsevan toisen kasvihuoneyrittäjän kanssa avattiin oma hakelämpölaitos.

Puutarha-Sanomat on esitellyt Ali-Marttilan puutarhan numerossa 4/2007 ja voit lukea jutun digitaalisesta näköispainoksesta 5 euron verkkomaksulla alla olevasta linkistä.


Puutarha-Sanomat nro 4/2007.

Jaa artikkeli