Backas Puutarhakeskus kutsuu jälleen kaikki puutarhasta kiinnostuneetjokavuotiseen messutapahtumaan, joka järjestetään ensi viikonloppuna 25.-26.4.kello 9-16. Backaksessa on järjestetty puutarhamessut vuodesta 1991 alkaen, mutta nyt messuja vietetään tällä paikalla viimeistä kertaa. Puutarhakeskus elää tutulla paikallaan vielä tämän sesongin ja loppukesästä toiminta siirtyy uusiinajanmukaisiin tiloihin Tuusulaan avattavaan Kodin Terraan.

Perinteiset puutarhamessut ovat yleensä keränneet yli 20 000osallistujaa tutustumaan alan ajankohtaisiin uutuuksiin. Lisäksi messuilla onrunsaasti oheisohjelmaa koko perheelle.

Backas on kiinnostava paikka hakea virikkeitä puutarhaan. Se on puutarha-alanerikoisliike, jonka runsaista valikoimista löytyy jotain jokaiselleviherpeukalolle; kukkia, kasveja ja taimia sekä alan tarvikkeita, työkaluja jalaitteita. Puutarhakeskuksen vahvuus on ollut ennen kaikkea koulutettuhenkilökunta, jolta on saanut opastusta lajien valintaan ja tarvittaviahoitovinkkejä. Messujen suhteen odotukset ovat korkealla eikä tällä alalla näymerkkejä laskusuhdanteista.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita puutarhoistaan ja panostavat niihin, toteaaPuutarhakeskuksen palvelupäällikkö Jari Alanko.

– Lisää viihtyisyyttä kasveilla hakevat myös kerrostalojen asukkaat.Parvekkeiden koot ovat kasvaneet ja lasitus on lisännyt niiden käyttöaikaa.

Tämän kevään ajankohtaisia aiheita ovat mm. puutarhan havupuut. Tarjolla onrunsaasti vaihtoehtoja erilaisiin maaperiin ja vaihteleviinvalaistusolosuhteisiin. Myös köynnöskasvien käyttö aidatuissa pihoissa onlisääntynyt merkittävästi. Mielenkiintoinen ryhmä ovat esimerkiksi meidänleveysasteillamme satoa tuottavat viiniköynnökset. Myös kiviaineksen käyttöpienissä puutarhoissa on lisääntynyt.

Puutarhakeskuksen toiminta siirtyy uusiin ajanmukaisiin tiloihin Tuusulaan avattavaan Kodin Terraan.

Nykyinen Puutarhakeskus on ollut toimiva, mutta se on ensisijaisesti rakennettutuotannon ehdoilla. Vaikka paikat on pidetty kunnossa, ollaan nyt pisteessä,jolloin olisi vaadittu uusia ratkaisuja ja mittavia investointeja. Backaksenkartanomiljöö on suojeltu ja alueella ei ole lisärakentamisen mahdollistavaaasemakaavaa.

Jaa artikkeli