Alkukesän kylmyys ja sateisuus heikensi kesäkukkamarkkinoita. Karkkilalainen Jouko Frosterus sanoo, että vuotta ei voi kehua.

– Alku oli hyvä, mutta äitienpäivän jälkeen tui kylmä ja sateinen kausi. Ihmiset eivät silloin liiku. Voisiko tämä olla laman ensioireitakin, tiedä häntä, arvioi Frosterus.

Frosterus kertoo amppeleiden ja purkkikukkien menneen hyvin kaupaksi, mutta pikkukukissa on ollut tahmeutta. – Etenkin petunian heikko myynti tulee mieleen. Samettikukka meni myöhemmin hyvin kaupaksi. Myös ahkeraliisa ja lobelia myytiin loppuun.

– Kyllä kesäkukista suht´koht eroon päästiin ja hintataso saatiin pidettyä, mutta kustannusten nousua ei saatu siirrettyä täysin hintoihin, summaa Frosterus kesää.

Jouko Frosterus myy nyt pallokrysanteemia ja orvokkia. – Myynti jatkuu syys-lokakuulle saakka, mutta syysmyynnin osuus on vain kymmenesosa kevätmyynnistä.

Juhani Kotilainen Helsingin Kukkatoimitus Oy:stä ei myöskään anna kehuja kesäkukkakaupalle.

– Toukokuun kylmyys keskeytti kaupankäynnin. Tuotteita on vieläkin hyvin tarjolla ja ne ovat hyvälaatuisia.

Tapani Nieminen Mäntsälästä sanoo, että tyytyväinen täytyy olla kauteen.

– Saimme kaikki tavarat myytyä jo kesäkuun alkuun mennessä. Viimeisiä erienkään myyntiä ei tarvinnut kitkutella.

– Hinnoissa ei kehitystä tapahtunut. Mutta jo se, että saa kaiken myytyä on tärkeä asia.

Niemisen puutarha aloittaa jo valmistautumisen jouluun. – Ensi viikolla tulee joulutähden pistokkaat. Kaikkiaan niitä tulee 65 000 kappaletta. Hyasintin sipulit tulevat syyskuun alussa.

Jaa artikkeli