Puutarhaharrastajien kevät käynnistyy heti lumien sulettua ja samalla alkavat alan ammattilaisten kiireet. Pihapiiri-messuilla tehtiin kauppaa niin kukista, sipuleista, siemenistä ja taimista kuin puutarhanhoitoon liittyvistä työkaluista, tarvikkeista, koneista ja laitteistakin. Messuilta hankittiin myös pihakalusteita ja alan julkaisuja.

Pihasuunnittelijoiden neuvot tiedettiin jo ennakkoon varsin kysytyiksi ja paikalla olikin niin alan opiskelijoita kuin ammattilaisiakin messukävijöitä palvelemassa. Etelä-Savosta messuille saapuneet Sari Miettinen ja Harri Taskinen ovat juuri muuttaneet rakentamaansa omakotitaloon ja tänä kesänä on pihatöiden vuoro.

– Messuilta saimme sekä vahvistusta omille puutarhahaaveillemme että myös ammattilaisten näkemyksiä pihan rakentamiseen ja mm. trendikasveihin, kertoo Sari Miettinen.

Lahden puutarhaseurassa ilahduttiin ”Puutarhan ihmeistä”

Tänä vuonna 100. toimintavuottaan juhlistavan Lahden puutarhaseuran puheenjohtaja Aki Lehtinen kertoi messujen sujuneen seuran osalta paremmin kuin hyvin.

– Väenpaljoudesta huolimatta täällä on ollut mukavan rauhallinen ja kiireetön tunnelma.

Erityisesti puutarhaseuralaisia ilahdutti koululaisille järjestetty ”Puutarhan ihmeet” –piirustuskilpailu, jonka tulokset julkaistiin messuilla. Kilpailun työt ovat olleet aiemmin nähtävänä myös Lahden kaupunginkirjastossa. Raati valitsi voittajaksi Veera Vileniuksen, kirjastossa kävijät äänestivät parhaaksi Paavo Hiltusen piirustuksen. Molemmat voittajat ovat ala-asteen 2. luokkalaisia.

– Ilahduttavaa onkin juuri nuoren, uuden harrastajasukupolven näkyminen myös alan messuilla. Innokkaita puutarhaharrastajia riittää varmasti sadankin vuoden päästä.

Lahden puutarhaseuran 100-vuotisjuhlavuosi huipentuu marraskuussa jäsenille ja kutsuvieraille järjestettävin juhlallisuuksin.

Messujen toteutusta kiiteltiin

Pihapiiri-messujen kokoamisesta Lahden Messuilla vastasi jo toistamiseen näyttelypäällikkö Eija Laakkonen. Hänen työkokemuksena mm. messuosastojen suunnittelijana näkyi tämänkertaistenkin puutarhamessujen yleisilmeessä. Pihapiiri-messujen toteutusta kiiteltiin, näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä tekemäänsä kauppaan. Ja mikä tärkeintä ostokset ja ideat ilahduttavat messukävijöitä koko tulevan kesän!

Seuraavat Pihapiiri-messut järjestetään huhtikuussa 2010.

Jaa artikkeli