Luomualan myöntämä Vuoden 2007 Luomuteko -tunnustus julkistettiin tiistai-iltana Luomupäivien iltajuhlassa. Luomuala toivotti tervetulleeksi vihdoin myös suomalaiselle vähittäiskauppakentälle Valintatalo-ketjun ennakkoluulottoman luomutuotteiden esiin nostamisen ja vastuullisuuden.

Valintatalo-ketju on sitoutunut kehittämään ympäristöystävällisyyttään: Suomen ensimmäiset Pohjoismaisen ympäristömerkinnän, Joutsenmerkin, saaneet myymälät on julkistettu ja kaikki uudet ja uudistettavat Valintatalo-myymälät tehdään Joutsenmerkin kriteeristöt täyttäviksi. Luomutuotteet myös merkitään myymälöissä selkeästi Hyvää sulle-hyllymerkintöjen avulla. Luomuala näkeekin, että Valintatalojen pelinavaus sisältää pohjan luomutuotteiden myynnin systemaattiselle kehitykselle.

– Valintatalo-ketju on valinnut proaktiivisesti kestävän kehityksen markkinointiviestintänsä linjaksi, ja ketjussa nähdään luomun mahdollisuudet osana profiilin rakentamista. Ala on ottanut ilolla vastaan myös Valintatalon luomuun nojautuvan imagomarkkinoinnin, joka on modernia, raikasta ja tyylikästä, esimerkkinä vaikkapa viime syksyn luomulatva-artisokka -kampanja. Toivommekin, että muut kauppaketjut ottavat mallia tuoreesti ajattelevasta Valintatalosta, Finfood Luomun yksikönjohtaja Risto Pitkänen kiittelee.

Jaa artikkeli