Kirsikkaput kukkivat Helsingissä. Olympiastadionin lähellä Mäntymäellä, Helsinginkadun varrella kasvaa hyvin kaunismuotoinen kirsikkapuu vaaleanpunaisin kukin. Hempeä näky ihastuttaa; joko nyt on kesä!

Eilen, Vuosaaren pihoja kierrellessä katse osui upeaan näkyyn, kun sinitaivasta vasten hehkuivat vaaleanpunaiset kirsikankukat. Kukkimishetkellä kirsikkapuu näkyy kauas, ja se vaatii tilaa ympärilleen. Aikuinen puu saattaa kasvaa lähes kymmenmetriseksi.

Muutama päivä sitten, liian aurinkoiseen paikkaan istutettua alppiruusua katsellessa mietin, että puutarhanhoidossa saa kokeilla kaikkea. Kasvit eivät elä ikuisesti, joten lähtökohta ei ole sama kuin talon rakentamisessa. Kasvit häviävät kuitenkin joskus, joten niiden istutus ei ole kuolemanvakava asia, ja oma kokeilu ja yrittäminen palkitsevat enemmän kuin muiden keksimien sääntöjen noudattaminen.

Ainoa asia, jossa on oltava vähän enemmän tarkkana, on puiden istutus. Ne elävät jopa vuosituhansia ja kasvavat suuriksi. Puiden istuttaminen on hyvin tärkeää, sillä ne ovat maapallomme hengityselin ja puhdistavat kaupunkien ilmaa. Puissa pesivät linnut ja hyönteiset. Joka pihalla, mihin suinkin mahtuu, pitäisi kasvaa puu, tähän aikaan vuodesta tietysti kirsikkapuu.

Jaa artikkeli