Tukholman puutarhamessuilla vaihtavat pelargonit, verenpisarat ja esikot omistajaa. Ruotsissa on lukuisia puutarhaseuroja, joista moni on erikoistunut tiettyyn kasviin, kuten soilikkiin tai kaktuksiin.

Tänä keväänä vanhojen perennojen ja kesäkukkien suosio jatkuu. Valkoinen ja vaaleanpunainen pysyvät puutarhamuodin kärjessä. Sellaiset kukat, joita mummi kasvatti itse kirjottujen salusiiniverhojen helmassa, tuntuvat miellyttävän eniten: paavalinkukat, jouluruusut, pikarililjat ja palsamit.

Ehkä kovin tungos on pelargoniseuran osastolla. Myytävät pelargoninpistokkaat on ryhmitelty kukkatyypin mukaan. Osaston toisella puolella olevasta pelargonien näyttelystä voi käydä tarkistamassa, miltä pistokkaat aikuisena ja kukkivina näyttävät. Pistokkaiden 15 kruunun hinta ei päätä huimaa.

Kasvien ja kukkien rinnalla on yltäkylläisesti sisustettuja parvekkeita ja muuta sisustusrekvisiittaa. Antiikkimyymälät ja lahjatavaraliikkeet saavat koko messujen yleisilmeen kovin romanttiseksi. Ruusut ja pionit koristavat puutarhan lisäksi myös tapetteja, kankaita ja kukkaruukkuja.

Nordiska Trädgårdar, 29.3.-1.4.2007 Älvsjössä, Tukholmassa

Jaa artikkeli