Pimeässä näkyvät jouluvalot piristävät mustaa vuodenaikaa. Vaikka maassa olisi luntakin, olisi se luultavasti sohjoa, joten lumen puute ei oikeastaan haittaa.

Parvekkeen kaidetta kiertää jouluvalosarja. Se on jo vanha, nykyään saa kauniimpia, pienilamppuisia jouluvaloja, mutta menköön vielä tämän vuoden. Uusi sarja hankitaan joulun jälkeisistä alennusmyynneistä, sillä vanhasta sarjasta sammuu aina sama lamppu, joka pimentää koko valosarjan. Naapurin parvekkeella ja pensaissa on kauniit, sirot valot, jospa laittaisimme samanlaiset.

Mutta jos kauppoja kierrellessä silmiin osuvat oikein kauniit lamput, ei siihen kannata luottaa, että ne olisivat vielä jäljellä joulun jälkeenkin. Tähän aikaan vuodesta valot tekevät hyvin kauppansa ja kauneimmat saattavat loppua. Näin kävi viime vuonna, joten siitä voisi ottaa opiksi.

Jotkut vanhan valosarjan lampuista ovat palaneet, mutta onneksi varalamppuja myyvät monet liikkeet. Ne kannattaa hankkia ajoissa, sillä lähempänä joulua kysytyimmät varalamput ovat kaupoista loppu eikä niitä tilata enää ennen ensi syksyä. Ne saattavat olla valmistajaltakin loppu.

Ulkovalojen kanssa on oltava tarkkana, sillä ulkona saa käyttää vain sinne tarkoitettuja, kosteussuojattuja valoja. Varalamput kannattaa hankkia samalla kauppareissulla kun ostaa uuden valosarjan, niin niitä ei tarvitse sitten erikseen metsästää. Joulun alla on muutakin tekemistä.

Jaa artikkeli