Suonenjoen Mansikkakarnevaalit järjestetään tänä vuonna 14. – 16. heinäkuuta, silloin mansikkasato on parhaimmillaan. Mansikkakarnevaalit ovat yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin vuonna 1970, joten nyt Mansikkakarnevaalit järjestetään jo 36. kerran. Mansikkakarnevaalit ovat säilyttäneet ja vahvistaneet asemansa kaikenikäisten kohtauspaikkana.

Paikkakunnan ihmisten lisäksi Mansikkakarnevaalit ovat alusta alkaen koonneet mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Viime vuosina on ulkomaalaisten vieraiden osuus lisääntynyt poimijatyövoiman kansainvälistyessä. Mansikkakarnevaaleille osallistuu n. kahtakymmentä kansallisuutta edustavia ihmisiä.

Mansikkakarnevaalien kävijämäärä on ollut tasaisessa nousussa ollen kesällä 2005 kaikkine oheis-tapahtumineen n. 20 000 juhlijaa. Ennakkokyselyistä päätellen kävijämäärä on juhlakarnevaalien ansiosta reippaassa nousussa.

Mansikkakarnevaalit alkavat perjantaina perinteisesti Suomen parhaalla karnevaalikulkueella, joka kerää katsojiksi Suonenjoen katujen varsille vuosi vuodelta sankat yleisöjoukot. Karnevaalikulkue koostuu alueen yrityksistä ja järjestöistä kootuista osastoista. Kulkueeseen on tulossa ennätysmäärä osastoja.

Karnevaaleilla valitaan Mansikkaisäntä 2006. Hän on mansikanviljelijä tai läheisesti mansikanviljelyyn liittyvä henkilö, joka on tehnyt ja tekee tunnetuksi suonenjokelaista mansikanviljelyä. Mansikkakarnevaaleilla valitaan vuosittain myös Mansikkatyttö, joka kruunataan kilpailuun ilmoittautuneiden neitosten joukosta.

Tänä vuonna karnevaaleilla esiintyvät perjantaina mm. Vesa Ruuskan Tarjala takaisin Show , Latinos–ryhmä ja Kari Vepsä. Perjantaina julkistetaan myös Suonenjoki CD.

Lauantaina estradille astuu Laura Voutilainen, sekä päivällä lasten Karnevaaleilla että myöhemmin illalla. Myös lauantai-iltana nähdään tanssillista menoa Sambaryhmä Roseiran esityksissä. Ohjel-mistoon kuuluvat myös perinteiset mansikansyönnin SM-kisat. Uutena lajina mukana Eko Biathlon Road Show 2006 eli ampumajuoksukilpailu. Yleisöä viihdyttää tempuillaan myös Taikuri Puijon Paroni.

Sunnuntaina aamupäivällä mansikkakirkossa esiintyy Laura Voutilainen. Samaan aikaan starttaa Mansikkahölkkä. Karnevaalien päätöspäivä huipentuu Jari Sillanpään kesäshow´hun.Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on erinomainen tilaisuus markkinaväelle myydä tuotteitaan iloiselle karnevaalikansalle. Markkinapaikat onkin käytännössä myyty loppuun.

Tivoli Suuronen on paikalla kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Mansikkaa on tarjolla Mansikkatorilla tuoreena, herkullisena marjana! Mansikkakarnevaalit päättää sunnuntaina mansikkahuutokauppa.

Jaa artikkeli