Vaikka jokaisessa vuodenajassa on oma hohtonsa, odottaa kesän tuloa aina yhtä paljon. Ja juuri kun odotus alkaa käydä sietämättömäksi, pyyhältää kesä puutarhaan yhdessä humauksessa. Se tuo mukanaan värit ja tuoksut, satakielen laulun ja taivaalla hehkuvan auringon. Onnen, joka ei ole kiinni hinnasta.

Kesän tuntee pääskysistä, syreeninkukista ja ensimmäisestä raparperikiisselistä. Meille oikea kesä tulee silloin, kun grillikatos on saanut koristeekseen tutut kukka-amppelit. Silloin voi jättää kengät eteiseen ja kipristellä paljain varpain nurmikon halki. Voi seurata muurahaisten karusellia vaahteran oksilla ja tuntea, kuinka iltamaisema täyttyy kukkivan tuomen tuoksusta.

Toisin kuin kevät, asettuu kesä Pohjolaan oikuttelematta. Lyhyen sesongin aikana valoa ja lämpöä on tarjolla riittämiin, minkä seurauksena kasvua näkyy kaikkialla. Ahkera viherpeukalo saa vihdoin upottaa sormensa multaan ja toteuttaa talven aikana laaditut suunnitelmat. Niinpä kesän tulo tietää sekä ammatti- että kotitarhureille kiireistä aikaa.

Vaikka moni nauttii päästessään kuopsuttamaan multaa, on kesällä syytä myös seisahtua ja katsella rauhassa ympärilleen. Yksittäinen kukka, maisema, ikkunasta kantautuva tuoksu tai kostealta tuntuva ruoho voi tehdä arkipäivästä juhlan. Tai ainakin tuoda siihen hivenen luksusta.

Lue lisää Oma Piha –lehdestä… Tilaa Oma Piha –lehti, katso tarjous!

Jaa artikkeli