Puutarhaterapia alkaa olla tuttu sana, mutta moniko tietää, mitä sillä todella tarkoitetaan? Kaunis luonto ja puutarha parantavat, vesi innostaa leikkimään, näkymä luontoon rauhoittaa. Terapiassa on kuitenkin kyse muustakin kuin vain kauniin ihailusta. Toiminta on aktiivista, itse osallistutaan ja tehdään.

Ihmisen hyvinvointia parannetaan kasveihin liittyvän toiminnan avulla, siinä puutarhaterapian ytimekäs määritelmä. Kaikki puutarhojen ystävät toteavat varmasti saman. Voisi luulla, että työpäivän jälkeen ei jaksa muuta kuin istua ja nuokkua television ääressä. Mutta silloinpa vasta puutarhurin mahla alkaakin virrata, ja pihatyöt vetävät vastustamattomasti puoleensa. Rikkaruohojen voitonriemuinen nujertaminen, nurmikon huolellinen kastelu – terapeuttista, eikö vaan.

Puutarhan hoidon lisäksi terapiaa voi olla luonnossa oleskelu tai puiston läpi kävely. Moni valitseekin työmatkan mieluiten niin, että saa samalla nauttia annoksen vihreää kauneutta. Yksinkertaisesti sanottuna ihmisen ja kasvin vuorovaikutus on parantavaa. Se on hyväksi kaikille, niin terveille kuin sairaillekin.

Lue lisää Oma Piha –lehdestä… Tilaa Oma Piha –lehti, katso tarjous!

Jaa artikkeli