Kotipuutarhureille avataan neuvontapiste Espoon Marketanpuistossa 3.5. Pisteon avoinna kesäkuun loppuun asti keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-18.Puistossa kävijöiden puutarhapulmia ratkoo amk-hortonomiksi opiskelevaHannele Virkkunen. Sekä puistoon tutustuminen että neuvonta on maksutonta.

Heinäkuun puolivälissä Marketanpuiston puutarhaneuvonta starttaa pienenkatkon jälkeen uudelleen. Puisto on Espoon Asuntomessujen ainoa virallinenoheiskohde, ja neuvontaa jatketaan koko messujen ajan 14.7.-13.8.keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-18.

Messulauantaisin ja -sunnuntaisin klo 13-17 Marketanpuistonneuvontapisteessä vierailee asiantuntijoita puutarha-alan eri osa-alueilta.Ensimmäisenä messuviikonloppuna 15.-16.7. aiheena ovat vesiaiheet, toisenapihakivet, ja seuraavina pihasuunnittelu ja viherrakentaminen. Viimeisenämessuviikonloppuna 12.-13.8. keskitytään kasveihin.

Puisto on myös Asuntomessujen aikaan avoinna normaalisti. Erillistäpääsymaksua ei ole.

Suomen suurin näyttelypuisto

Marketanpuisto on Suomen ensimmäinen ja suurin näyttelypuisto. Perätiseitsemän hehtaarin alueella on jatkuvasti esillä yli 110 yrityksen jayhteisön piha- ja puistorakennelmia. Kasvit, kivet, puurakenteet ja muutpihojen elementit sekä niiden toimivuus ja kestävyys näkyvät hyvin aidossaympäristössä. Puistossa voi arvioida, miten tuotteet ja puisto ovatselvinneet ja muuttuneet ajan hampaan purressa – myyrien myllätessä,pakkasten paukkuessa ja kesäauringon helottaessa.

Näppärästi Kehä III:n varrelle sijoittuvasta Marketanpuistosta on vuosienkuluessa kehittynyt merkittävä matkailukohde, jota käydään ihailemassapaljon pääkaupunkiseutua kauempaakin. Keväisin puistossa vierailevatahkerasti päiväkotien ja koulujen retkeläiset – pääseehän puistossakasvibongailun lisäksi kokeilemaan useiden eri valmistajienleikkipuistovälineitä. Tällä hetkellä Marketanpuistossa päätään nostavatkevään ensimmäiset tulppaanit ja muut sipulikukat, joita sinne on istutettutuhansittain.

Puutarhamarkkinat kesäkuussa, ammattiväki koolla loppukesästä

Asuntomessujen lisäksi Marketanpuistossa järjestetään kesän aikana kaksipuutarhatapahtumaa. Lauantaina 10. kesäkuutta puistossa pidetäänPuutarhamarkkinat, joilta voi puutarhamessujen tapaan tehdä hankintojakesäpihaan ja käydä katselemassa uutuuksia. Markkinat ovat avoinna klo10-15. Sisäänpääsymaksua ei ole.

Elo-syyskuun vaihteessa Marketanpuistoon kokoontuvat puutarha- jakiinteistöalan ammattilaiset. Silloin alueella järjestetään tällekohderyhmälle suunnattu ViherTek-näyttely.

Jaa artikkeli