Puutarhaharrastajille ja alan ammattilaisille, pihojen kunnostajille ja rakentajilleon tarjolla runsaasti tietoa, vinkkejä ja ostettavaa Lahden Messukeskuksessa28.-30. huhtikuuta järjestettävillä Pihapiiri-puutarhamessuilla. Elämääpihapiirissä – teemaosastot tarjoavat messukävijöille hyödyllisiä ideoita jamalleja omien pihojen toteuttamiseen sekä pihoilla vietettävään vapaa-aikaan.Messujen yleiskoristeluun käytetään yli 15 000 kukkivaa kukkaa. Keväinentunnelma ja iloinen ohjelma johdattelevat messuvieraita vapun viettoon.

Jämptin ja rempseän puutarhurin hyötypuutarhaPihapiiri-messujen tämänvuotinen lisäarvo messukävijöille on rakennettuteemaosastojen muotoon. B-halliin rakennetaan eri teemoin toteutettuja puutarhoja;kivipuutarha, allaspihat, mökkipiha, juhlat pihalla. Puutarhaharrastajat ovateri-ikäisiä ja vapaa-aikaa pihamaalla vietetään erilaisissa elämäntilanteissa.Jämptin ja rempseän puutarhurin hyötypuutarhat osoittavat hauskalla tavalla,että kukin voi löytää onnen omasta pihapiiristään omalla persoonallisellatavallaan.

Lapsille on oma puuhapiha, jossa Koulutuskeskus Salpauksen sosiaali- ja terveysalanopiskelijat valvovat pikkupuutarhureita ja teettävät heillä puutarha-aiheisiatehtäviä. Messuilla voi myös istuttaa oman mansikantaimen kotiinviemiseksi.

Hyödyllistä tietoa tietoiskuista ja työnäytöksistäPihapiiri tarjoaa tietoiskuja, työnäytöksiä ja asiantuntijoiden neuvoja kokokahden hallin täydeltä. Lauantaina paikalla on puutarhaneuvos Anssi Krannila, jokavarttaa omenapuita ja kertoo kääpiöomenapuiden kasvatuksesta. Puutarhuri MattiLahtinen opastaa puiden ja pensaiden leikkaukseen sekä omalla hurmaavallatyylillään neuvoo puutarhaharrastajia kaikissa kysymyksissä. LahdenPuutarhaseuran asiantuntijat neuvovat kotipihan perustamiseen ja hoitoonliittyvissä asioissa.

Kotilot ja etanat ovat ainakin Lahden Seudulla monen puutarhurin huolena. Messuillaesitellään tähän ongelmaan uutta torjunta-ainetta. Perennat, pionit ja pajutsekä kivirakentaminen ovat myös tietoiskujen ja työnäytösten aiheina. MessujenA-halliin rakennetaan Pihapiiri-messujen myyntiosastot, joilta voi hankkia mm.kukkasipulit ja taimituotteet, työkalut ja tarvikkeet puutarhan hoitoon sekäpuutarhan sisustamiseen liittyviä tuotteita. Puutarhakalusteita Pihapiirissä onniinikään runsaasti esillä.

Kevään iloisimmat puutarhamessut

Messujen ajoittuminen vappuviikonlopuksi on huomioitu messujen aukioloajoissa javiihteellisessä ohjelmassa. Varusmiessoittokunta tervehtii messuvieraita keväisinsävelin ja sirkusalan opiskelijat esiintyvät lauantaina ja sunnuntaina. Sima,kuohuviini ja munkit kuuluvat toki myös Pihapiiri-messujen tarjoiluun.

Messut avoinna
pe 28.4. klo 12 – 19
la 29.4. klo 10 – 17
su 30.4. klo 10 – 15

Jaa artikkeli